Afbeelding

Heemkundekring Lieshout houdt open dag

NULL

Heemkundekring Lieshout houdt open dag


Lieshout - De Heemkundekring ’t Hof van Lieshout zet op zondag 11 oktober de deuren van de heemkamer wijd open. De open middag is van 13.00 tot 17.00 uur in twee zalen in het Dorpshuis te Lieshout.


In deze twee zalen liggen heemmaterialen uitgestald: kaarten, oude voorwerpen en gereedschappen, krantenknipsels en documenten, over scholen, parochie, huizen, families, verenigingen, boerenleven, dorpspolitiek, carnaval, optochten en wedstrijden. Wie erin gaat bladeren en lezen, raakt gauw geboeid en wil niet meer ophouden. Dat hoeft ook niet: de heemkamer is elke woensdag open.

Overigens zijn de eigen heemboeken van ’t Hof van Liessent zijn op deze open middag te koop. Zij gaan over parochie, oorlog, verhalen van oudere Lieshoutenaren en Mariahoutenaren, geschiedenis van de dorpen, oude foto’s. De eigen stamboom kan worden nagepluisd op de computer die alle Lieshoutse en Mariahoutse families en gezinnen van eeuwen terug heeft geregistreerd. Wie was je oudvader? En wie je oermoeder? De heemkundekring geeft het antwoord. Deskundigen van de heem vertellen hun verhalen en geven antwoorden op allerlei heemvragen. Het wordt weer een gezellige heemmiddag.

Foto: Werkers in de heemkamer