Afbeelding

25e Ekkerfestival in Beek en Donk

Muziek

25e Ekkerfestival in Beek en Donk


Beek en Donk - Muziekkapel ‘De Ekkermuzikanten’ uit Beek en Donk houdt op zondagmiddag 1 november voor de 25e keer het Ekkerfestival. Dit festival wordt gehouden in zaal van de Burgt aan het Heuvelplein van 13.15 tot circa 17.30 uur. Het wordt een mooie muzikale middag voor muzikanten en liefhebbers van blaasmuziek. Een vijftal muziekkapellen zorgt samen met ‘De Ekkermuzikanten’ voor een middag met non-stop blaasmuziek.


Het festival wordt om 13.15 uur geopend door Vrouwenband ‘Permanent’. Deze in 1992 opgerichte band bestaat uit een groep enthousiaste vrouwen en mag zich de eerste en enigste vrouwenband van Laarbeek noemen. De muziek is gevarieerd, van musical- en filmmuziek tot pophits en evergreens. De leiding is in handen van Piet van Neerven.

‘Die Furstenwalder Musikanten’ uit Liempde treden vooral op tijdens diverse muziek- en kapellenfestivals in binnen- en buitenland. Vorig jaar waren ze met veel succes ook al te gast op het 24e Ekkerfestival. Als familiekapel zijn ze in 1978 opgericht ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van Oma Vorstenbosch. Na ruim 30 jaar zijn ze nog steeds bij elkaar, wel aangevuld met andere muzikanten om de Egerländer, Tsjechische en Böhmische muziek zo goed mogelijk te gehore te kunnen brengen.

Om 14.55 uur is het de beurt Muziekmakerij ‘de Biks Bent’. De naam Biks Bent zorgt nogal eens voor verwarring. Het heeft niets met een bigband te maken. ‘Biks’ is dialect voor afkomstig uit Beek en ‘Bent’ betekend ‘een verzameling kunstenaars’. Als grote vriendenclub hebben ze veel plezier tijdens de vele optredens. Ze speelt gemakkelijk in het gehoor liggend populair repertoire en staan onder leiding van Yorick van Lieshout.

Hierna komt de organiserende kapel ‘De Ekkermuzikanten’ op het podium. Een van de eerste buurtkapellen uit Beek en Donk en komt voort uit buurtvereniging ‘De Oude Toren’. Het optreden begint om 15.45 uur. Met een gevarieerd programma proberen zij het publiek 45 minuten lang te vermaken. Blaaskapel De Ekkermuzikanten staat al meer dan 25 jaar onder leiding van Piet Diender.

Als laatste deelnemer komt Blaasband SmesH op het podium. Het is een blaaskapel die zich echt richt op een repertoire van popmuziek. Op een gevarieerd Ekkerfestival mogen ze dus zeker niet ontbreken. Alle arrangementen zijn gemaakt door eigen leden en daardoor helemaal toegespitst op hun bezetting. Ze staan garant voor een ‘SmesH-ing’stukje muziek dat zeker ook de jongere bezoeker aanspreekt.

De toegang voor het Ekkerfestival is geheel gratis. Voor de kleine kinderen is er een speciale kinderhoek ingericht waar zij zich onder begeleiding kunnen vermaken. Meer informatie over de Ekkermuzikanten en het Ekkerfestival kunt u vinden op www.ekkermuzikanten.nl.

?Foto: Ekkerfestival