Een wandeling in het donker; reuzespannend!

Algemeen

Aarle-Rixtel - Afgelopen vrijdag vond er voor de allerkleinsten een Halloweentocht plaats, uitgezet door de ouderraad van KDV ’t Heikantje. Onder het genot van pompoensoep en worstenbroodjes wachtten de kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar met hun ouders en broertjes en zusjes totdat ze mochten wandelen. Een wandeling in het donker! 

Best spannend
Alle kinderen hadden zelf een spooklampje geknutseld en waren uitgedost als heksjes en kleine spookjes. Wie wilde, kon nog een pompoen of spinnenweb laten schminken. Buiten op de speelplaats werd er stoer rondgerend onder luid ‘booeeehh geroep’, totdat de tocht van start ging. Kleine handjes zochten hun papa of mama en gezichtjes verraadden dat het best spannend was. Maar gelukkig waren er langs de route heel veel kleine lichtjes geplaatst. “Kijk mijn spooklampje wijst de weg”, “Mama, ik zie een sterretje” en “Wat is het donker, hè”, klonken overal de kinderstemmetjes. 

Spoken, heksensoep en samen zingen
Na een kwartiertje lopen, bereikte de groep het sprookjesachtig verlichte erf van Schuurmans waar een knapperend haardvuur brandde. Twee grote spoken deelden snoepjes uit. Gelukkig hadden deze spoken de hele week al geoefend met de kinderen, want zo in het donker waren ze toch wel indrukwekkend. Totdat er heksensoep werd gebrouwen en de spoken ineens weer veranderden in leidsters Mirjam en Ilse. Daar konden de meeste kinderen hartelijk om lachen. Samen werd er ‘in de maneschijn’ gezongen en toen was het al weer tijd om terug te wandelen naar ’t Heikantje. Het was een geslaagde tocht die veel indruk maakte en waar in het weekend nog veel over gepraat werd.

Foto: Halloween 't Heikantje