Afbeelding

Groot onderhoud in Aarle-Rixtel bijna voltooid

Algemeen

Aarle-Rixtel - In september startte woningcorporatie woCom in Aarle-Rixtel met het groot onderhoud aan 41 huurwoningen. Eind november zijn de werkzaamheden in de wijk Opstal afgerond. Daarom zijn de bewoners en de bouwvakkers uitgenodigd voor ‘een gezamenlijke lunch’ op 17 november. In de Kempenstraat werden zij getrakteerd op friet met een snack.

De woningen aan de Brabantlaan, Meijerijstraat en Kempenstraat kregen nieuwe kunststof deuren en kozijnen; alle voorzien van HR++ glas. En waar dat nodig was, werden een nieuwe badkamer, keuken en/of toilet geplaatst. “WoCom realiseert zich dat zo’n grootschalige opknapbeurt heel ingrijpend is,” zegt projectleider Mark Schoenmakers. “Bewoners kamperen als het ware in hun eigen huis. En hebben het ongemak van geluidsoverlast, stof, tijdelijk geen gebruik kunnen maken van de badkamer. Met goede voorlichting en begeleiding en het beschikbaar stellen van een ‘douchewoning’ doen wij er alles aan het ongemak te verzachten.”

WoCom investeert in Laarbeek
Dit jaar heeft woCom in Laarbeek bij 87 woningen groot onderhoud uitgevoerd. In Beek en Donk, Lieshout en dus in de wijk Opstal in Aarle-Rixtel. Daarmee is een totaalbedrag van € 2 miljoen in de huizen geïnvesteerd. De woningen zijn een stuk zuiniger gemaakt door het uitvoeren van energiebesparende maatregelen. Denk aan nieuwe deuren en kozijnen, voorzien van HR++ glas, dakisolatie en een nieuwe cv-ketel. De bewoners besparen hierdoor op energie en hebben meer woongenot.