Afbeelding

Jeugd Badminton Club Lieshout werkt aan interne competitie

Sportnieuws

Lieshout - De interne ‘Leo Bosch’ competitie bij de jeugd van Badminton Club Lieshout draait op volle toeren. Na de speelronde van november 2015 staat de winnaar van afgelopen jaar, Mathijs Janssen, weer bovenaan. Hij houdt Pepijn Kerkhof (2) en Stijn Brouwer (3) voorlopig nog achter zich. De huidige ranglijst wordt afgesloten door nieuwkomer Tiffany Liu.

 

Interne competitie

Gedurende het hele seizoen werkt de jeugd van Badminton Club Lieshout een interne competitie af. Steeds wordt er op de laatste trainingsavond van de maand aan deze laddercompetitie gewerkt. Tijdens zo’n speelronde op die trainingsavond worden dan vier speelronden afgewerkt, die bestaan uit twee maal een singleronde en twee maal een dubbelronde. Een singlepartij wordt bepaald aan de hand van de speler die bovenaan staat. Deze speler speelt tegen de persoon die direct onder hem staat. Is iemand afwezig, dan wordt de persoon daaronder uitgedaagd. Een dubbelpartij wordt in deze laddercompetitie samengesteld door de speler die op nr. 1 staat. Hij/Zij gaat samen met de persoon op de

laatste plaats spelen in een dubbelpartij tegen de nr. 2 en de speler die op de een-na-laatste plaats staat. Op die wijze leert de jeugd om goed met elkaar te samenspelen en zijn de partijen die er uit komen wat evenwichtiger. Als er in de dubbelronde spelers overblijven dan wordt er indien mogelijk met hen een singlepartij gevormd. Is dit niet mogelijk, dan krijgt de overgebleven speler een ‘bye’.

 

Punten

Uiteindelijk krijgen de winnaar(s) 10 punten en de verliezer(s) krijg(en) 5 punten. De spelers met een ‘bye’ krijgen 7 punten, waardoor de verschillen kunnen ontstaan. Spelers die niet aanwezig zijn op een wedstrijddag krijgen vier keer een bye (voor de vier gemiste rondes), mits ze zich hebben afgemeld voor de training. Als ze zich niet hebben afgemeld ‘verliezen’ ze elke wedstrijd en krijgen zij dus maar vijf punten. Spelers die nieuw zijn bij de vereniging en voor het eerst mee gaan doen, krijgen voor elke wedstrijdronde (vier stuks per wedstrijddag) die al gespeeld is een ‘bye’. Op die wijze kan ieder nieuw lid, direct instromen en meedoen aan deze interne competitie. De uiteindelijke winnaar van deze interne competitie krijgt, vaak uit handen van de oud-voorzitter, naamgever én erelid van Badminton Club Lieshout, Leo Bosch, de ‘Leo Bosch Trofee’. De winnaar mag deze trofee dan een heel jaar koesteren.

 

Tussenstand

De volledige tussenstand na de ronde van november:

1. Mathijs Janssen          40 punten

2. Pepijn Kerkhof           35 punten

3. Stijn Brouwers           32 punten

4. Tim Kanters               30 punten

    Margee Hilgerdenaar  30 punten

5. Rick van Aspert          28 punten

    Floris Spoorendonk     28 punten

6. Daisy Liu                    25 punten

    Warsan Ismail Ahmed 25 punten

    Sanneke Vogels         25 punten

7. Tiffany Liu                 20 punten

 

Programma

6 december

13.00 BCH 5 – BCL/BouwCenter Swinkels