Afbeelding

Veertig jaar onderwijs ‘maal twee’ op De Muldershof!

Algemeen

Beek en Donk – Op basisschool De Muldershof wordt binnenkort een heel speciaal feestje gevierd. Juffrouw Mieke en juffrouw Laura vieren namelijk allebei hun veertigjarig jubileum.

Hoe het begon…
Veertig jaar geleden was het, net zoals nu, niet gemakkelijk om een baan te vinden in het onderwijs. Bovendien was het toen nog niet zo gebruikelijk voor een vrouw wanneer zij na haar huwelijk en de geboorte van haar kinderen werkzaam bleef in het onderwijs. Juffrouw Mieke en Juffrouw Laura zijn collega’s vanaf zo’n beetje het eerste uur. Allebei begonnen ze op ’t Otterke in Beek en Donk in een klein en hecht team waar je leerde om hard te werken. Behalve de dagelijkse gang van zaken behoorde het organiseren van feesten en het presenteren van ouderavonden voor een volle zaal tot hun takenpakket. Je werd als 'jong broekie' voor de leeuwen gegooid en leerde snel de kneepjes van het vak. Een waardevolle aangelegenheid in de beginjaren waren de huisbezoeken. Juf Mieke en juf Laura leerden de ouders en de kinderen binnen korte tijd heel goed kennen en kregen daardoor snel een band. Zij voelden zich altijd welkom en er was vaak ruimte voor iets bijzonders voor de juf. De tijden zijn in die zin enigszins veranderd.

Onderwijs is blijvend boeiend
Er is veel veranderd sinds het digitale tijdperk zijn intrede heeft gedaan. Steeds meer dingen moeten worden vastgelegd en beschreven. Het kost veel tijd om daaraan te voldoen maar het heeft zeker ook voordelen. Toch is werken in het onderwijs zowel juf Laura als juf Mieke al die jaren blijven boeien. De beide leerkrachten hechten veel waarde aan het op de hoogte blijven van vernieuwingen, en het volgen van cursussen of studies. Naast het geven van lessen vervullen ze beiden nog andere taken binnen het onderwijs.

Kinderen altijd op nummer 1
Toch zijn de kinderen voor Laura en Mieke altijd op nummer 1 blijven staan. In 40 jaar tijd mochten juf Laura en juf Mieke veel kinderen in hun groepen begeleiden, een dankbare taak. De kinderen van toen hebben inmiddels zelf kinderen in de groepen van Laura en Mieke en de ouders van toen komen als stralende grootouders hun kleinkinderen naar school brengen.

Op 7 en 8 december zal er op De Muldershof uitgebreid door het team en de kinderen worden stilgestaan bij dit bijzondere, dubbele jubileum.