Afbeelding

Concert in kerstsfeer in de Sint Servatiuskerk

Muziek

Lieshout - Primavera houdt op zondag 20 december een concert in kerstsfeer. Het concert vindt plaats in de Sint Servatiuskerk in Lieshout en begint om 14.00 uur. Voor wie Primavera nog niet kent; Primavera is een koor wat bestaat uit ruim veertig enthousiaste vrouwen en mannen. Zij zingen in vier partijen, sopraan, alt, tenor en bas.

Het repertoire bestaat uit popsongs, musicalliedjes, evergreens, volksliedjes en ballades. Eigenlijk voor ieder wat wils. Zij willen ook muziek maken voor iedereen. Primavera zingt a capella, dat wil zeggen zonder muzikale begeleiding. Het koor wil u graag laten genieten van een selectie uit ons kerstrepertoire. Daarnaast zingen ze ook enkele andere nummers. Zo kunt u o.a. luisteren naar  ‘Halleluja’, ‘Only time van Enya’ en hun nieuwe Afrikaanse nummer ‘Mamalye’, waarin u weer een heel andere sfeer kunt proeven dan in de meer ingetogen nummers.  Laat u verrassen.

Vorig jaar was Neeltje van Doore uitgenodigd om hun concert op te luisteren. In verband met het grote succes zijn ze erg blij dat ze dit jaar weer van de partij is.

Neeltje is afgestuurd als Master in klassiek muziektheater aan het conservatorium in Tilburg. Hiervoor heeft ze ook gestudeerd aan de MusicAllFactory en heeft ze de opleiding Docent Muziek afgerond. Tijdens haar opleiding heeft ze aan vele producties deelgenomen als solist en ensemblelid, waaronder ‘Moulin Rouge’, de musical ‘Mozart’ en ‘Die Schöpfung’ van Haydn. Als actrice speelde ze o.a. in ‘Adel Blank’, ‘The Witches of Eastwick’ en in educatieve voorstellingen van Helder Theater.

Op dit moment geeft Neeltje zanglessen en musicallessen, onder andere in haar eigen muziekstudio ‘Birdhouse Studio’ in Gemert en bij Kunstlokaal. Daarnaast zingt ze regelmatig op projectbasis met orkesten en koren, zingt en danst ze in de dinnershows van Theater op Bezoek en verzorgt ze de muzikale omlijsting van huwelijks- en uitvaartceremonies en andere speciale gelegenheden met het muzikale trio Lof. Voor meer info kijk op www.neeltjevandoore.com.

Dit jaar heeft Primavera ook een band uit hun eigen Lieshout, genaamd ‘Alive@nine’, uitgenodigd om deel te nemen aan hun concert.

In 2007 is Alive@nine ontstaan bij een gelegenheidsoptreden. Hierna duurde het nog een tijdje, voordat er concrete plannen waren om een band op te richten om met muzikanten met verschillende achtergrond (b.v. harmonie en popmuzikanten en koorzangers) iets leuks te gaan doen. Het was aanvankelijk meer barpraat dan dat er daadwerkelijk iets van de grond kwam, maar uiteindelijk is het toch gelukt en is Alive geworden wat het nu is .Overigens, de naam Alive@nine is ontstaan doordat de repetities in het begin om 19.30 uur begonnen, maar dat ze om 21.00 uur pas echt begonnen.

Alive@nine s een elfkoppige Lieshoutse band met blazerssectie. Het gevarieerde repertoire wordt gekenmerkt door swingende blazersarrangementen en meerstemmige zang.

Bekende nummers uit de (o.a. Nederlandse) pophistorie krijgen zo weer een nieuwe glans.

Alive@nine speelt o.a. muziek van De Dijk, Ilse Delange, Stevie Wonder, Joe Jackson, Goede Doel, Dooby Brothers, Fleetwood Mac, enz. Het koor Primavera hoopt u te mogen begroeten op zondag 20 december.