Afbeelding

Informatie over leeftijdsgrens Carnabeats

Algemeen

Laarbeek - Bij de organisatie van Carnabeats komen veel reacties binnen aangaande de leeftijdgrens. Vermeld wordt dat Carnabeats speciaal wordt georganiseerd voor de jeugd uit Laarbeek en omliggende gemeenten, met als doelgroep het voortgezet onderwijs t/m 17 jaar. Echter 12-jarigen, die op het voortgezet onderwijs zitten, zijn ook welkom.

“Heel mooi dat we zoveel reacties hebben gekregen, dit betekent ook dat er veel belangstelling voor is. Carnabeats leeft en speelt onder de bevolking en directe omgeving van Laarbeek. Op allerlei uitingen als posters, berichten en op de evenementenborden wordt een leeftijd aangegeven van 13 t/m 17 jaar. Misschien niet handig, maar hier is wel doelbewust voor gekozen. Deze communicatie voorkomt nog meer discussie, deze ervaring hebben we opgedaan van voorgaande jaren”, erkent Johan Frenken, één van de initiatiefnemers. “We laten alleen jeugd binnen vanaf het voortgezet onderwijs waarbij een leeftijd van 13 jaar als eerste opkomt. Er zijn echter ook 12-jarigen die al op het voortgezet onderwijs zitten, deze zijn op vertoon van hun schoolpas van het voorgezet onderwijs van harte welkom.

Het festival is bedoeld voor de leeftijdgroep die overal buiten valt. In de omgeving worden ondanks het alcoholbeleid nu ook 16+ carnavalsfeestjes georganiseerd. Welke grens wordt hiermee getrokken, onbegrijpelijk! De jeugd dient zich verplicht te legitimeren met een schoolpas of identiteitskaart welke bij de ingang moet worden getoond. Wij willen het feestelijk, muzikaal, vermakelijk, aantrekkelijk en alcoholvrij houden voor de leeftijd van 13 t/m 17 jaar en streven ernaar om e.e.a. controleerbaar te houden. Het programma m.b.t. de muziekkeuze en Dj’s is op advies van Party Jockey Tim (Tim Frenken) gevolgd door inschakeling van artiestenbureau Sodifferent niet eerder zo professioneel en op de doelgroep afgestemd. We gaan er 2 dagen een fantastisch feest van maken en jij als tiener kan dit alleen ervaren door er bij te zijn”.

Carnabeats wordt op 6 en 8 februari gehouden in de grote zaal van het Dorpshuis te Lieshout. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar bij DIO Drogisterij Mark, maar ook online. Online kunnen aankomende week ook kaarten worden besteld voor de afterparty: ‘After Beats’. Deze vindt plaats in Mariahout en is bedoeld voor dezelfde groep Carnavaleske discogangers.

Hou Instagram en facebook in de gaten voor diverse acties en win vrijkaartjes. Kijk voor het programma en andere wetenswaardigheden op www.Carnabeats.nl.