TVGD Pop up Museum op voormalig Heuvelplein

Algemeen

Beek en Donk - Prins Luuk XLIV opent op zondag 7 februari het eerste carnavals Pop up Museum van Nederland aan het voormalige Heuvelplein in Beek en Donk.

De Teugelders van Ganzendonck zijn bijzonder blij dat hun lang gekoesterde droom nu werkelijkheid wordt. Eindelijk heeft men een heuse culturele hotspot in het dorp. Tegelijkertijd heeft men hiermee een veilige plek weten te realiseren om het gezelschap van Op d’n Tocht in isolement carnaval te kunnen laten vieren.
 
De volgens het Eindhovens Dagblad uitgeroepen kersverse voorzitter van de Teugelders, Ronnie Tijssen, is in zijn nopjes. “Allemaal heel leuk dat hoogstaande culturele gedoe. Belangrijker is dat we ons eindelijk niet meer hoeven te generen voor de wanvertoningen van dat eigenzinnige gezelschap. Afgelopen jaar liep het op de maandagmiddag bij Café Van de Burgt namelijk al flink uit de hand. Zonder enige aanleiding begonnen toen twee mensgrote frikandellen van Op d’n Tocht te springen op een podium met een veel te laag systeemplafond. De presentator van die middag kon de zaal en de sfeer nog op tijd redden door zich op speciale wijze op de stuiterende frikandellen te werpen”.
 
Heuvelplein wordt Museumplein
Met de komst van het Pop up Museum aan het Heuvelplein heeft het dorp plots twee toonaangevende musea voor hedendaagse kunst. Samen met Museum het Oude Raadhuis vormt het TVGD Pop up Museum het grootste Museumkwartier ten zuiden van de as Rotterdam – Erp. Wethouder Briels (portefeuille cultuur) van de Gemeente Laarbeek heeft besloten na bekendmaking van de opening van het nieuwe museum de naam van het Heuvelplein aan te passen tot Museumplein. Volgens de wethouder past dit meer bij de allure van het Beekse plein dat al decennialang geen heuvel meer vertoont.
 
Al 22 jaar onbegrepen
Het museum legt op attractieve en laagdrempelige wijze uit wat Op d’n Tocht al 22 jaar lang heeft geprobeerd over te brengen in de Ganzendonckse optocht.

De opening van het Pop up Museum vindt plaats op zondag 7 februari na de hoogmis van 12.00 uur. Rond de klok van 12.49 uur vindt de officiële openingshandeling plaats.
 
Openingstijden:
Zondag 7 februari van 12:49 uur tot 14:22 uur en na afloop van de optocht.

Maandag 8 februari van 13.11 uur tot 15.33 uur
Entree: Gratis voor optochtdeelnemers en museumjaarkaart houders
 
Meer informatie over het pop up museum: www.facebook.com/beweging.opdntocht of www.opdntocht.nl