Afbeelding

Parochiele projecten in de veertigdagentijd

Algemeen

Aarle-Rixtel - Allereerst willen de parochie geld inzamelen voor het realiseren van een toiletgebouw in een van de armste dorpen in Noord Ghana, om daarmee de leefomstandigheden en de hygiëne voor de dorpsbewoners op een beter peil te brengen. Vooral het feit dat de mensen nu geen toiletvoorziening hebben, geeft dat er regelmatig besmettelijke ziekten vrij spel hebben. Gezondheidszorg begint met goede sanitaire voorzieningen.

Het dorp heeft, omdat zij op eigen kracht niet voldoende middelen bij elkaar kunnen krijgen. Zij hebben de Stichting MOV Aarle-Rixtel gevraagd dit project te ondersteunen. De Eustachius parochie heeft dit project ook omarmt en wil samen met de dorpsbewoners ervoor zorgen dat dit gerealiseerd kan worden. Samen met de bewoners van Aarle-Rixtel wil de parochie zorgen voor de financiële middelen. De inwoners van het dorp zullen zelf de handen uit de mouwen steken en alles wat ze zelf kunnen doen, zoals graven, stenen maken, schilderen, ook zelf doen. Hierdoor blijven de kosten beperkt en moet dit project ook op korte termijn gerealiseerd kunnen zijn.

Dit project wordt begeleid door mensen die rechtstreeks en regelmatig contacten hebben met de Stichting MOV Aarle-Rixtel. Deze draagt er zorg voor dat de opbrengt in zijn geheel ten goede komt aan dit doel, en zal iedereen ook op de hoogte houden van de realisatie van het toiletgebouw. Uw bijdrage graag overmaken op bankrekening NL26 RABO 0166 1603 93 t.n.v. Stichting MOV Aarle Rixtel of in een enveloppe bezorgen bij een van onze administraties.

Voor het tweede project willen ze opnieuw houdbare levensmiddelen inzamelen om daarmee voor minderbedeelden in onze parochie pakketten samen te stellen om hen daarmee ook een steuntje in de rug te kunnen geven met Pasen. Ze doen dit ook nu weer samen met de Stichting ViERBINDEN. Van hen hebben ze ook het verzoek gekregen om 65 pakketten samen te stellen. ViERBINDEN draagt zorg voor een juiste verdeling. Zij weten waar deze hulp echt nodig is, zodat ook hierbij gezorgd wordt dat de hulp op de juiste plaats terecht komt. Om uw producten in te zamelen hebben ze weer manden achter in de kerk geplaatst. In de Goede Week zullen ze zorgen dat de pakketten bij de mensen gebracht worden.