Heel Laarbeek voorzien van lokale teams Zorg en Welzijn

Algemeen

Laarbeek - Niet alleen Aarle-Rixtel, maar ook de andere dorpen van Laarbeek hebben voortaan hun eigen wijkteam, dat zich richt op Zorg en Welzijn. Om bewoners kennis te laten maken met deze teams, worden er deze week informatiebijeenkomsten gehouden. 

De proef met het team in Aarle-Rixtel is vorig jaar zo goed verlopen, dat iedere kern vanaf april een eigen wijkteam heeft. Bij het plaatselijke team kunnen inwoners in hun eigen kern terecht met vragen en problemen op het gebied van welzijn, (mantel)zorg, werk & inkomen, wonen en gezindsrelaties. Dat kan over henzelf gaan, maar ook over iemand anders waarbij zij betrokken zijn. Contact opnemen met deze zorgprofessionals kost niets. 

Kennismaken 

Alle inwoners kunnen kennismaken met deze teams. Tijdens de georganiseerde bijeenkomsten wordt verteld wat het plaatselijke team zoal voor de inwoners kan betekenen. Na een presentatie gaan de aanwezigen in kleine groepjes met de professionals van het zorgteam in gesprek. 

De bijeenkomsten vinden plaats op 17 februari voor Beek en Donk van 19.30 tot 21.30 uur in het Ontmoetingscentrum, op 18 februari voor Mariahout van 15.00 tot 17.00 uur in het Buurthuis en voor LIeshout op 23 februari van 19.30 tot 21.30 uur in het Dorpshuis.