Afbeelding

Zonnebloem Mariahout zorgt voor de vogels

Algemeen

Mariahout - Na de gezellige spelletjesmiddag in januari, konden gasten van de Zonnebloem afd. Mariahout op woensdag 17 februari wat voor de vogels doen. Koning Winter had net wat vorst over het land uitgestrooid, zodat het heel goed uitkwam dat er pindahuisjes gemaakt konden worden deze middag.

Enkele vrijwilligers hadden het voorwerk al gedaan: plankjes gezaagd, geschuurd en uitgeboord. Aan de gasten de taak om het geheel compleet te maken. Er werd volop getimmerd en gelijmd, waarbij gelukkig geen vingers geraakt zijn.

Een aantal andere gasten vermaakten zich met het maken van waskaarten, onder leiding van Truus Kuyten. Verrassend hoe door het aanbrengen van was en het met speciale strijkijzers bewerken daarvan, een pracht aan diversiteit ontstaat.

Wie geen zin had om zich met handenarbeid bezig te houden, kon gezellig een kaartje leggen of een ander gezelschapsspel spelen. Ondertussen werd iedereen lekker verwend met een kopje koffie of thee en later op de middag nog een drankje naar keuze. En uiteraard af en toe een lekker hapje tussendoor. Wederom een geslaagde middag. De volgende activiteit staat gepland voor 9 maart. Dan gaan er maar liefst vijftig personen naar het toneel van de Vriendenkring in Lieshout.