Afbeelding

SplasH!! is het hoogtepunt van 'Juni Watermaand'

Algemeen

Beek en Donk – De voorbereidingen voor SplasH!! 2016 zijn in volle gang. Het bestaande organisatieteam van de Teugelders van Ganzendonck is dit jaar aangevuld met ‘fris bloed’, en kersverse ideeën worden uitgewerkt. Nieuw dit jaar is de Botenparade op zondagmiddag 26 juni. De inschrijvingen hiervoor komen ondertussen al binnen. Het beloofd een prachtig onderdeel te worden van het Juni Watermaand evenement.

Botenparade
De Botenparade is te vergelijken met een carnavalsoptocht maar dan met een al dan niet zelfgebouwd vaartuig. Iedereen kan zich tot uiterlijk 1 juni inschrijven. Hoe origineler en creatiever, hoe beter. Zolang het vaartuig maar blijft drijven is het geschikt voor deelname. De Botenparade is een vrolijk onderdeel van SplasH!! waarin iedereen zich kan uitleven en niemand zich beperkingen hoeft op te leggen. Er valt ook wat te ‘winnen’. De parade voert van sluis 6 tot de Beekse brug. De toeschouwers op de kade bekijken de vaartuigen met hun bemanningsleden en moedigen hen aan. De organisatie hoopt dat de deelnemers met hun creaties laten zien dat hergebruik van materialen mooie dingen kan opleveren. Hierbij valt te denken aan oude surfplanken, blokken tempex, rubberboten, lege tonnen, houten pallets, kartonnen boten, roeiboten enz.

Een deskundige jury beoordeelt alle vaartuigen in twee categorieën: handmatig voortbewogen of mechanisch voortbewogen. Niet alleen het meest originele vaartuig wordt beloond, ook het vaartuig met de meeste pech kan rekenen op een troostprijs.  Deelname is gratis en kan individueel maar ook in groepsverband. Inschrijven kan uitsluitend via www.teugelders.nl. 

2 Dagen muziek en waterplezier
SplasH!! is 2 dagen muziek- en waterplezier voor jong en oud op een unieke locatie in Laarbeek; het kanaal tussen sluis 6 en de Beekse brug in Beek en Donk. Het geeft als geen ander evenement weer waar de Juni Watermaand voor staat. Op zaterdag is er een gezellige zomerse avond in- en rond de feesttent aan de Dijkstraat. Een geweldige band, die binnenkort bekend wordt gemaakt, zorgt voor de muzikale invulling. Lekker ontspannen in een prachtige en rustgevende omgeving aan de zuid-Willemsvaart. De toegang is, net zoals op zondag, helemaal gratis.

Op zondag zijn er, naast de Botenparade, veel andere activiteiten op- en rond het water. Ook dan is er muziek en is het gezellig vertoeven op het terrein bij de Beekse brug. Het totale programma wordt de komende maanden bekend.