Afbeelding

"Ik kijk terug op een hele mooie tijd bij de Rabobank"

Algemeen

Frans van Haperen (52) en Jo Kusters (60) nemen na respectievelijk 27 jaar en 42 jaar afscheid van Rabobank Peel Noord. Ze kijken terug op hun tijd bij de bank, met zowel hoogte- als dieptepunten.

Trots op onze bank
Frans van Haperen is Directeur Bedrijven bij Rabobank Peel Noord. In 1989 begon hij bij de Rabobank als Agrarisch Adviseur. "Ik heb heel veel geleerd bij de bank,’ vertelt Frans. ‘Hard gewerkt, veel plezier gehad en me er altijd heel comfortabel gevoeld. De uitdaging was om de individuele klant zo goed mogelijk te helpen. We hebben een sterk team, dat is onze kracht. De mensen die moeten het doen, zij zijn het kapitaal van onze bank en maken het verschil. Zo hebben we gebouwd aan een ijzersterke bank waar ik trots op ben. Het is onze taak om bruggen te slaan. Het is veel meer dan alleen geld verstrekken. Als je lang in hetzelfde werkgebied werkzaam bent, pluk je de vruchten van je beslissingen. Wat ik daarvan heb geleerd is dat het individuele ondernemerschap heel vaak doorslaggevend is geweest.

Nieuwe uitdaging
We proberen het ondernemerschap te vergroten, vooral bij jongeren of starters. We bieden daarom deskundige hulp op maat. De verkiezingen van ‘Ondernemer van het Jaar’ is daar een goed voorbeeld van. We brengen mensen bij elkaar, mensen aan beide zijden van het kanaal. We hebben met veel plezier de netwerken vergroot. Dat doe je door open en eerlijk te zijn, dat maakt nu het verschil." Ook op persoonlijk vlak is er behoorlijk veel gebeurd in de periode dat Frans bij de bank werkte: "We hebben lief en leed gedeeld. Dierbare collega’s zijn overleden. Dat raakt je enorm, maar brengt je ook bij elkaar." Frans concludeert: "Ik kijk terug op een hele mooie tijd bij de Rabobank en ik ga met vertrouwen op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dat begint eerst met een tijdje het hoofd leegmaken, mijn tuin opknappen en een van onze zonen opzoeken die werkt in Afrika."

Plezier en voldoening
Jo Kusters is Manager Verzekeringen. Hij werkt 42,5 jaar bij de Rabobank en blikt met trots terug op zijn carrière bij de Rabobank. "Als jong broekie begon ik recht van school bij de Rabobank in Langenboom. Daar heb ik het vak geleerd, van administratie tot de verkoop van financiering en alles wat daar tussen zit. In 1986 werd ik directeur van Rabobank Elsendorp en in 1992 van Rabobank Elsendorp-De Mortel. Later volgde de fusie met Rabobank Gemert. Zo hebben we samen gebouwd aan deze bank in Gemert. Ik kijk met plezier en voldoening terug op mijn loopbaan. Samen met Frans ging ik vaak letterlijk ’s avonds samen de boer op. Er is door de jaren heen veel veranderd maar de uitdaging bleef. De bank is dichtbij en betrokken. Dat is ons op het lijf geschreven. Zo zijn we een mooie bank geworden en dat blijft zo, daar heb ik alle vertrouwen in.

Stokje overdragen
Het vertrouwen, dat is de bagage van onze bank. Wanneer je midden in de samenleving wilt staan moet je dat ook laten zien, steeds opnieuw. Vertrouwen is de sleutel van alles. Fijn om te ervaren en lastig om kwijt te raken, zeker omdat we er zelf niet altijd invloed op hadden. We hebben hard gewerkt om te laten zien waar deze bank voor staat. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed zal gaan met Rabobank Peel Noord." Jo beschrijft hoe de mensen om hem heen hem de kracht gaven om te blijven bouwen aan de bank: "De klant betaalt onze boterham, dus daar moeten we alles voor doen, zo simpel is het. De mensen om me heen gaven me altijd weer de energie om door te gaan. Door de reorganisatie komt mijn functie te vervallen. Het is tijd om het stokje over te dragen aan een nieuwe generatie. Ik kijk terug op een mooie tijd bij een bank die me heel veel heeft gebracht en waaraan ik veel heb mogen geven. Ik ga op zoek naar een nieuwe uitdaging. In het verenigingsleven zal ik een actieve rol blijven vervullen en mogelijk kan ik mijn kennis en ervaring inzetten om mensen te helpen in het sociale domein. Ik ga zeker niet stilzitten."

Rabobank Peel Noord biedt Frans en Jo op 27 mei een passend afscheid aan. Wilt u daar bij zijn? Meldt u dan aan via rabobank.nl/peelnoord.