Afbeelding

IVN Natuurgidsen opleiding in september

Algemeen

Laarbeek – IVN Laarbeek start in september 2016 een nieuwe IVN Natuurgidsen opleiding (NGO). Deze cursus wordt samen met IVN Asten-Someren, Geldrop, Heeze, Helmond en Nuenen georganiseerd. De NGO is een opleiding voor de natuurliefhebber die serieus aan de slag wil met kennisoverdracht en natuurbeleving. De cursus is bedoeld voor mensen die zich actief willen inzetten als IVN Natuurgids of vrijwilliger.

De cursus duurt anderhalf tot twee jaar. Er wordt tijdens de cursus veel inzet gevraagd van de cursisten. Na afloop krijgt de cursist een landelijk erkend diploma. De opleiding bestaat uit ongeveer 30 theoriebijeenkomsten en 20 praktijkoefeningen/excursies. Daarnaast krijgen de cursisten zowel individuele als groepsopdrachten. Er moet gerekend worden op een gemiddelde tijdsinvestering van 6 uur per week. De opleiding wordt afgerond met een praktijkopdracht, in samenwerking met andere cursisten.

Met deze opleiding wordt een gedegen basiskennis van flora en fauna, ecologie en duurzaamheid opgebouwd. De cursist leert hoe hij/zij deze kennis kan overbrengen en hoe je als gids tijdens een wandeling met een groep mensen kunt wijzen op natuur- en cultuurhistorische waarden.

Voor deze opleiding zijn er nog 2 plaatsen vrij. De prijs van de cursus bedraagt €225,00. De sluitingsdatum voor inschrijving is 1 juli.

Personen die geïnteresseerd zijn kunnen contact opnemen met Annette Brand van IVN Laarbeek (a.brand@ik.nu) om zich aan te melden.