Afbeelding

Update 1: Alpe D'HuZes TopTeam Huibers!

Algemeen

Beek en Donk/Alpe d'Huez - Deze week staat in het teken van de Alpe D'HuZes. Diverse Laarbeekse teams nemen hieraan deel. Zo ook TopTeam Huibers. Zaterdag zijn zij na een rit van 12 uur aangekomen in Frankrijk.
 
"We kwamen aan met heerlijk mooi weer. Een lekker zonnetje en maar liefst 25 graden op de berg, wat niet voorspeld was. Als je met de auto al de berg beklimt denk je van wow moet ik dat straks met de fiets of te voet doen. Maar dat is de uitdaging en daar heb je voor getraind", vertelt Asja Huibers namens het team. 
 
"Toen we aankwamen, hebben we eerst het appartement ons eigen gemaakt en vervolgens zijn we heerlijk gaan eten. Wat je hier merkt is dat Alpe d’Huez nu helemaal is overgenomen door de Nederlanders. Echt geweldig. Meteen veel contacten gelegd en ook de andere dorpsbewoners ontmoet. Een aardige man van de Albert Heijn (uit Best), we weten niet hoe hij heet, had Team Frans en ons uitgenodigd voor een heerlijke BBQ maandag. Dus we proberen een geweldige teamfoto te maken van een groep van 30 personen."
 
"Iedereen is zaterdag vroeg te bed gegaan en ook weer op tijd opgestaan. De heren die de alpe d’huzes gaan fietsen zijn al mooi 1x de berg op geweest. Het regende maar de temperatuur was goed te doen. De eerste was binnen 1 uur en 10 minuten binnen. Dus het tempo zat er goed in. Wat je merkt op de berg is dat iedereen de berg al aan het verkennen is. De heren vertelden dat het goed ging. Op het begin rustig aan doen en dan is het goed haalbaar. Iedereen kan nu goed inschatten of het gepland aantal keren realistisch is. Gelukkig heeft iedereen er na de 1ste beklimming een goed gevoel aan over gehouden. Niet alleen de fietsers hebben de berg verkend, maar ook de lopers. De lopers zijn een heerlijk uur wezen wandelen. Een andere route als de berg. Maar nog
steeds een stevige berg omhoog. Het was goed te doen, maar de spieren waren wel te voelen." 
 
Gisteren heeft het team de omgeving verkend. Het regende wel maar dat hield hen niet tegen!