Afbeelding

Vierde editie Nightrun landgoed Kasteel Croy

Algemeen

Aarle-Rixtel – De vierde editie van EyeOn Croy Nightrun vindt vrijdag 3 juni plaats op het landgoed van Kasteel Croy. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor zowel hardlopen als wandelen. Het parcours voor de hardlopers zal net als vorig jaar 8,4 kilometer lang zijn en voor de wandelaars 5 kilometer.

Dit jaar is ervoor gekozen om de opbrengsten van de run geheel ten goede te laten komen aan Artsen Zonder Grenzen. Artsen zonder Grenzen verleent medische hulp aan mensen die dit hard nodig hebben, maar niet krijgen: van basiszorg (zorg waarvoor we in Nederland naar de huisarts kunnen gaan), specialistische zorg in een ziekenhuis, psychologische zorg tot acute noodhulp na een oorlogssituatie of natuurramp.

De keuze voor Artsen Zonder Grenzen als goede doel heeft te maken met een pro deo project wat EyeOn voor deze hulporganisatie begin dit jaar in Barcelona heeft gedaan. Mondiaal gezien zijn er (helaas) voldoende projecten waarvoor zij donaties kunnen gebruiken. Om mensen te helpen is AzG volledig afhankelijk van giften en vrijwilligerswerk.

Het zal tijdens de avond van de Nightrun aan sfeer op Croy niet ontbreken, het plein van Kasteel Croy wordt gezellig aangekleed en er wordt voor opzwepende muziek gezorgd. Vijf medewerkers van EyeOn zullen net als vorige jaren het event coördineren.

Inschrijven voor de Nightrun kan via de website van EyeOn: www.eyeon.nl/nightrun. Meer informatie over Artsen Zonder Grenzen is te vinden op www.artsenzondergrenzen.nl.