Afbeelding

Zonnebloem Mariahout met de bus door de Peel

Algemeen

Mariahout – Met een beetje de bibbers vanwege het slechte weer in de voorafgaande dagen, verzamelden gasten en vrijwilligers zich op woensdag 25 mei op de Zr. Persoonsstraat. Om 09.45 uur kwam de bus en kon iedereen een plaatsje zoeken. Om 10.00 uur kon de reis beginnen.

De nieuwe secretaris, Henrie Bouwmans, fungeerde als reisgids en was goed voorbereid. Hij vertelde bij diverse plaatsen die werden aangedaan zowel historisch, interessante als soms smeuïge verhalen. Chauffeur Toon deed daar soms nog een schepje bovenop met dubbelzinnigheden, waar de hele bus om kon lachen.

Na een paar uurtjes door de Peel getourd te hebben, werd er gestopt in Lierop. Daar mocht iedereen een pannenkoek naar keuze uitzoeken met daarbij nog een drankje. Het werd een waar eetfestijn! Daarna werd de weg vervolgd door de Kempen. In Valkenswaard werd nog gestopt om een heerlijk ijsje te eten. Wie wilde mocht zelf in de ijssalon twee smaken uitzoeken. De anderen werden in de bus getrakteerd, nadat hun bestellingen waren opgenomen.

Om 16.00 uur was de bus terug in Mariahout, na een heerlijke, ontspannen dag. En de vooruitzichten zijn weer goed, want op 29 juni mogen de leden weer aanschuiven bij de jaarlijkse picknick. Deze picknick wordt dit jaar gehouden bij Jo v.d. Biggelaar in Lieshout.