Afbeelding

De Muldershof 2e op NK Schoolvoetbal

Sportnieuws

Zeist/Beek en Donk - De grote finaledag van het jaarlijkse KNVB Schoolvoetbal op het KNVB Sportcentrum in Zeist vond vorige week plaats.

Het team van basisschool De Muldershof uit Beek en Donk, dat uitkwam in de categorie jongens groep 6, was na winst op diverse kwalificatietoernooien in Nederweert kampioen geworden van het KNVB-district Zuid II. Dit gaf hen een ticket voor de grote finaledag in Zeist, tezamen met de kampioenen van de overige 5 KNVB-districten.

Uit ander vaatje tappen
De spelers en supporters werden woensdag al vroeg door de KNVB met een touringcar opgehaald in Beek en Donk. Aangekomen in Zeist was er een indrukwekkende opening onder fantastische weersomstandigheden. Daarna werd het tijd om te gaan voetballen. Het team van De Muldershof was ingedeeld in een poule van 3, samen met de kampioenen uit de districten West I en West II. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen een school uit Schiedam en meteen werd duidelijk dat er qua felheid uit een ander vaatje getapt moest worden om ver te kunnen komen in deze poule. Na tweemaal op achterstand gekomen te zijn, werd er toch gewonnen met 4-2.

Finale
De tweede wedstrijd tegen een school uit Purmerend eindigde in 0-0. Als poulewinnaar werd de kruisfinale bereikt, daarin moest De Muldershof het opnemen tegen een school uit Marknesse. Na kort verzet van de tegenstander uit de Noordoostpolder werd deze halve finale door De Muldershof met liefst 5-1 gewonnen en wachtte de finale. De finale werd uiteindelijk met 1-0 verloren van een school uit Hilversum. Een mooie tweede plaats op het NK was hetgeen restte voor De Muldershof, samen met een mooie beker en een tas vol voetbalervaringen.

Na de teleurstelling was er tevredenheid en een erg gezellige terugreis in de bus. Het team van De Muldershof bestond uit: Tim de Groot, Fen Bouw, Steyn van Halteren, Jay van Lieshout, Raph van Bokhoven, Giel Vereijken en Pepijn van Hout.