VV Mariahout wist de eerste competitiewedstrijd met 3-1 te winnen op het eigen sportpark

VV Mariahout komt sterk uit de startblokken

112

Mariahout - VV Mariahout begon, na uitstekende prestaties in het bekertoernooi, zondag goed aan de wedstrijd tegen SCI uit Sint-Michielsgestel. De eerste competitiewedstrijd leverde direct drie punten op voor de ploeg van trainer Wim de Roy.

Na een snelle spelhervatting van doelman Rick van den Heuvel via rechtsachter Kevin Ketelaars kwam de bal bij Michel Leenders. Michel legde de bal goed voor op aanvoerder Martijn van der Linden. Zijn inzet werd gekeerd door de doelman van SCI maar in de rebound was het Tim Barten die simpel binnen kon tikken en daarmee de 1-0 op het scorebord wist te zetten. Hierna had Tim Barten een goede individuele actie, maar zijn inzet ging voorlangs. SCI liet zien over een goed elftal te beschikken en forceerde een vrije trap op 20 meter van het doel. Marco Hommeles scoorde een geweldig doelpunt door de vrije trap snoeihard in de kruising te schieten: 1-1. Na de gelijkmaker kwam SCI beter in de wedstrijd. Een mooie steekbal werd goed onderschept door Mariahout doelman Rick van den Heuvel.

Na de rust was het spelbeeld eenzijdig. Mariahout domineerde de wedstrijd en gaf geen enkele kans weg aan SCI. In de 50e minuut scoorde uitblinker Michel Leenders de 2-1 na een prachtige boogbal in de verre hoek. Hierna regende het kansen voor VV Mariahout, maar de doelman van SCI, routinier Marcel Bekers, verkeerde in zeer goede vorm.

Linksbuiten Coen van Eijndhoven was zijn tegenstander voortdurend te snel af, maar hij had enkele keren pech in de afronding. In de 87e minuut was het dan toch raak voor de Marianen. Invaller Tom van der Kruissen werd weggestuurd en hij werd onreglementair neergehaald door een verdediger van SCI, die tevens de rode kaart kreeg getoond. De vrije trap op 18 meter van het doel werd onberispelijk binnengeschoten door Tim Barten, die daarmee zijn 2e van de middag maakte en de eindstand bepaalde op 3-1.

Een mooie en dikverdiende overwinning van Mariahout. Komende zondag mogen de geel-blauwen het opnemen tegen Boxtel.