Nieuwe filmcyclus in Laarbeek

Algemeen Algemeen

Laarbeek - De werkgroep Oudereneducatie, de vier gezamenlijke Seniorenverenigingen van Laarbeek en Vierbinden organiseren ook dit jaar weer een filmcyclus. Dit jaar met het thema 'Liefde tussen droom/ideaal en werkelijkheid'.

De meeste mensen ervaren de liefde als een uiterst kostbaar, een zeer begerenswaardig goed. Velen noemen haar het mooiste en allerbelangrijkste in het leven, het meest waardevolle wat hen in hun leven is of kan overkomen. Je zou dan ook iedereen toewensen dat de liefde voor hem of haar de bron en bedding van zijn of haar bestaan was/is en dat een leven lang zo blijven mag.

Maar de liefde tussen mensen kan door wat er allemaal in het leven kan gebeuren, zwaar onder druk komen te staan. Soms wordt dat veroorzaakt door het doen of handelen van de betrokkenen zelf, of door het nalaten of veronachtzamen van wat nodig is om het vuur brandend te houden. Maar vaak ook zijn omstandigheden buiten hen de oorzaak van een crisis, breuk en/of verwijdering. De films van deze reeks confronteren ons met de kwetsbaarheid en breukgevoeligheid van de liefde, maar laten ook de (vaak moeizame) worsteling zien om haar trouw te blijven. Want wanneer kunnen we zeggen dat we het geluk van de liefde ten volle gerealiseerd en bereikt hebben?

De cyclus bestaat uit een 4-tal films: Film 1 The Notebook op dinsdag 25 oktober. Film 2 The Broeken Circle Breakdown op dinsdag 8 november. Film 3 45 Years op dinsdag 29 november. Film 4 Meteora op dinsdag 13 december.

De filmmiddagen starten steeds om 13.30 uur en vinden steeds plaats in de filmzaal van het Dorpshuis in Lieshout. met een korte inleiding door Philip Verdult, tot aan zijn pensioen als filosoof werkzaam aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarna wordt de film vertoond. Na de film is er een korte pauze, gevolgd door een interactieve nabespreking o.l.v. Philip Verdult. U mag zelf weten of u daarbij aanwezig wilt zijn; wel is dit zeer aan te bevelen. De middag, inclusief nabespreking, duurt tot ongeveer 17.00 uur, alleen inleiding, film, koffie/thee tot ongeveer 16.15 uur.

Door een gezamenlijke inspanning kunnen senioren bovengenoemde serie voor €25,00 bijwonen. Ook is het mogelijk om één film voor €7,00 bij te wonen. Leden van de seniorenverenigingen hebben met de verspreiding van ONS een aanmeldformulier ontvangen, andere belangstellenden kunnen deze opvragen bij het secretariaat van ViERBINDEN (tel. 0492-328803 of mail hbouwmans@vierbinden.nl).