Eerste winst voor Café Thuis

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Het was een memorabele avond voor Café Thuis op donderdag 23 februari. Voor de allereerste keer in dit lopende seizoen werd er gezegevierd. Slachtoffer was het een plekje hoger geklasseerde FC Avondrood.

In een heuse thriller werd Café Thuis aan de hand van T. van Berlo aan de eindstreep beloond met drie hele kostbare punten. FC Avondrood, het liep de hele wedstrijd in de schaduw van de opponent, maakte het nog reuze spannend, maar Café Thuis trok de overwinning over de streep, ondanks dat J. Lamaizi het ouderwets op zijn heupen had (3 treffers). Café Thuis stapte met een brede glimlach de zaal uit met als extra beloning de nadering op de ranglijst t.o.v. FC Avondrood en BrabantTent.

Laatstgenoemde ging faliekant onderuit tegen een nog steeds ontketend Aben & Slag Advocaten, dé ploeg in vorm in de B-klasse. Ze combineerden er lustig op los en regen wederom de goals aaneen. E. van den Heuvel (schoot zichzelf deze avond naar de topscorerspositie) en J. van den Heuvel schoten met scherp en wisten ieder driemaal het net te doen bollen. BrabantTent oogde aangeslagen maar deed mede via drie treffers van B. van den Bergh iets terug. De eindstand: 10-4.

In de A-klasse waren op deze avond ook veel goals te bewonderen. Het festival der goalen startte al met Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs. Zij wilden zichzelf revancheren voor het sof van verleden week en zij slaagden met verve. Danny Megens Keurslagerij stond erbij en keek ernaar. Het had geen schijn van kans tegen dit oppermachtige Lindeboom. R. Klomp Bueters had er zin in getuige zijn vier doelpunten, welke een flinke steen bijdroegen in de doelpuntenregen. De teller stopte bij 14 tegenover de eretreffer voor Danny Megens Keurslagerij.

FC van de Burgt hoopte de enigszins goede reeks van de laatste periode door te zetten door 1.FC Geerts op een nederlaag te trakteren. Met een snelle tegentreffer had dit gevoel een klein deukje opgelopen, maar de schade werd snel hersteld. Het bleek niet voldoende tegen de ervaren rotten. In korte tijd werd het duel beslist, mede door twee snelle doelpunten van de sluwe sluipschutter B. Kluytmans. 1.FC Geerts trok aan het langste eind met 5-3 waarmee FC van de Burgt nog steeds onderaan de A-klasse blijft spartelen.

In diezelfde regionen vertoeven Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt en Rijwielhandel van den Berg. Na vanavond hebben zij van stuivertje gewisseld, waarbij bij de Rijwielhandel de druiven zuur smaakte. Het was ze deze avond wederom niet gegund om de drie punten in eigen tas te houden. T. Bouw beet namens Sevenmiles het doelpuntenspits af met twee treffers. De Rijwielhandel beet dapper terug en maakte de achterstand ongedaan. Het was niet voldoende voor hen, ondanks dat G.J. van der Aa met zijn tweede treffer van de avond de achterstand nog enigszins verkleinde in de slotfase van het duel. Het was slechts een doekje om het bloeden te stelpen. Sevenmiles.nl versloeg de Rijwielhandel met duidelijke cijfers: 7-3.