Archieffoto van het KUBB-toernooi in augustus 2016
Archieffoto van het KUBB-toernooi in augustus 2016 Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Activiteit buurtvereniging D'n Hoge Suute Gezondheidsrace 2.0

Algemeen Evenementen

Mariahout - Na het succesvolle KUBB-toernooi in augustus 2016 als Laarbeekactiviteit georganiseerd te hebben, is het nu tijd voor de pouleactiviteit. Zaterdag 11 maart houdt Buurtvereniging D'n Hoge Suute uit Mariahout de activiteit 'De biologische boer op' in het kader van de Gezondheidsrace 2.0.

Vanaf 13.30 uur zijn de poulegenoten (KBO Aarle-Rixtel, Handbalvereniging BEDO, Jeu de boulesvereniging Dû tie ut en Scouting Aarle-Rixtel) welkom bij de Janmiekeshoeve in Mariahout. Onder het genot van een gezond drankje en hapje worden de deelnemers welkom geheten en zal door Zorg om het Dorp een wandelroutebord op de Hei, nabij de Janmiekeshoeve, feestelijk geopend worden.

Na deze opening krijgen de deelnemers een rondleiding op het biologisch melkveebedrijf Janmiekeshoeve. Eigenaren John en Angelique Heesakkers hebben een passie voor natuur en de mens. Vanuit deze passie is het hun missie om door co-creatie ontmoetingen te creëren tussen natuur en mens om zo van deze ontmoeting te leren.

Aansluitend aan de rondleiding zal Maartje van Velthooven uit Mariahout wat vertellen over biologische voeding. Maartje is eigenaar van Pompoen en Aubergine, groene catering. Uit respect voor de natuur en het milieu en omdat Maartje iedereen een groene toekomst gunt, werkt ze het liefst met biologische producten. De deelnemers zullen onder leiding van Maartje met deze producten een aantal hapjes bereiden.

Rond 16.30 uur zal de activiteit eindigen. Buurtvereniging D'n Hoge Suute hoopt op een leuke en informatieve middag met hun poulegenoten. Een middag waarin de deelnemers meer te weten komen over biologische bedrijfsvoering en biologische voeding, maar ook geprikkeld worden om de mooie wandelroutes rondom Mariahout zelf te ontdekken.