Marc Janssen had weer een gedetailleerd verslag van de door hem geleide districtscompetitie
Marc Janssen had weer een gedetailleerd verslag van de door hem geleide districtscompetitie

Jaarvergadering bij Badminton Club Lieshout

Sportnieuws Algemeen

Lieshout - Net als iedere vereniging legt het bestuur van Badminton Club Lieshout eenmaal per jaar verantwoording af aan alle leden. Dit jaar deed het bestuur dat in een redelijk bezette vergadering in het Dorpshuis in Lieshout. Gezien de reacties van de aanwezige leden, die uiteindelijk alle keuzes, stukken en verslagen met applaus onthaalden, heeft het bestuur alle steun om de ingeslagen weg voort te zetten.

Aftredende voorzitter
Badminton Club Lieshout heeft haar 'Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering' weer gehouden. Primair is deze vergadering er om de samenstelling van het bestuur te reguleren. In dat bestuur was dit jaar de voorzitter, Stan van Vijfeijken, bij toerbeurt aftredend. Omdat duidelijk was dat hij weer herkiesbaar was voor een volgende termijn werd hij unaniem herkozen en met een applaus, opnieuw, geïnstalleerd.

Beleid
Op de vergadering heeft het bestuur van de sportvereniging uitgebreid inzicht gegeven in alle activiteiten die afgelopen jaar zijn ondernomen. Daarbij is, aan de hand van diverse verslagen, inzicht gegeven in het beleid dat gevoerd is. Ria Donkers heeft namens het secretariaat alle algemene zaken vastgelegd. Competitieleider Marc Janssen deed verslag van de districtscompetitie en gaf vast een korte vooruitblik naar de wedstrijd die BCL-H1/BouwCenter Swinkels mag spelen om het kampioenschap van Brabant. Jos Kluijtmans lichtte het verloop van de midweekcompetitie toe, bij afwezigheid van competitieleider Peter van der Tol. De gang van zaken bij de jeugd werd toegelicht door jeugdbegeleider en bestuurslid Tim van Bommel. Opvallend positief was hierin de toename van het aantal jeugdleden in het afgelopen jaar, waardoor de jeugdbegeleiding weer heeft besloten de jeugd in twee groepen op te splitsen: Aspiranten en Junioren. Marthijn Junggeburth had een kort en bondig verslag over de gang van zaken bij het clubblad van Badminton Club Lieshout ('De Kijk Op …'). Ook afgelopen jaar is dit clubblad weer 6 keer verschenen en nadrukkelijk werd geconstateerd dat deze speekbuis van de vereniging prima gelezen wordt. Tenslotte was er ook nog een verslag van de website die, bij afwezigheid van Richard Essers, door Tim van Bommel werd waargenomen.

Financiën
Financiën vormen steeds de hoofdmoot van het tweede deal van de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Penningmeester en ledenadministrateur Ingrid Bergé had haar verslag weer gedegen op orde en kon een prima resultaat laten zien over 2016. Door goed financieel beleid, een niet-begrote meevaller én de bonus voor de deelname aan de 'gezondheidsrace 2.0' kon de vereniging over het afgelopen boekjaar forse zwarte cijfers schrijven. De kascommissie bestaande uit Marc Janssen en Marthijn Junggeburth konden dan ook niet anders dan het bestuur van de vereniging 'decharge verlenen'. Ook de begroting voor 2017 zag er aanvaardbaar uit en werd door de aanwezige leden met goedkeuring ontvangen.

45-jarig bestaan
Afsluitend werd nog gesproken over de clubshirts, waarvan de collectie iedere drie jaar blijkt te veranderen. Shirtsbeheerder Marianne Arends en Karin van den Biggelaar zijn door de vergadering verzocht om de voor-selectie te doen voor een nieuw clubshirt, zodat deze binnenkort kan instromen. Na afloop van de vergadering heeft het bestuur de aanwezige leden getrakteerd op een consumptie in de foyer van het Dorpshuis: daar werd nog volop bijgepraat over wéér een zeer geslaagd jaar bij Badminton Club Lieshout. En, omdat de vereniging dit jaar officieel 45 jaar bestaat heeft het bestuur de leden opgeroepen om te komen met een leuke suggestie hoe dat in oktober 2017 gevierd kan worden: oktober is de maand van oprichting.

Programma
Zondag 2 april: 10.30 uur 'Scan & Go Speurtocht' in het kader van de 'Gezondheidsrace 2.0'.
Zondag 9 april: 14.00 uur BCL-H1/BouwCenter Swinkels – BC Kerkdriel-H1