Het dubbeltoernooi van Badminton Club Lieshout is sportief, leuk en vooral gezellig
Het dubbeltoernooi van Badminton Club Lieshout is sportief, leuk en vooral gezellig

Bert Manders winnaar dubbeltoernooi Badminton Club Lieshout

Sportnieuws Sport

Lieshout - Tijdens het dubbeltoernooi van Badminton Club Lieshout is wederom gebleken dat Bert Manders de beste dubbelaar is van deze vereniging. Bert wist als enige al zijn partijen te winnen en eindigde met een maximaal gemiddelde van 2,00 punten dus bovenaan. Een prestatie die niemand hem na kon doen. Bij de dames bleek Margee Hilgerdenaar de beste dubbelspeelster.

Dubbeltoernooi
Twee jaar geleden, in 2015, won Bert Manders ook al dit dubbeltoernooi van Badminton Club Lieshout: afgelopen jaar moest hij, vanwege afwezigheid, die eer overlaten aan Wouter van Vijfeijken, die op zijn beurt dit jaar niet mee kon doen (vanwege een vervelende blessure). Bert kon zo het stokje weer van Wouter weer overnemen. Het toernooi was door de afwezigheid van enkele 'vaste deelnemers' enigszins beperkt bezet, vooral bij de dames. Maar, door een ingenieus samengesteld speelplan, konden toch allerlei zeer gelijkwaardige wedstrijden gespeeld worden (óók bij de dames), waardoor het een leuk en sportief, maar ook een gezellig toernooi is geworden.

Individuele deelname
Zoals altijd worden de dubbeltoernooien bij Badminton Club Lieshout individueel afgewerkt. Iedere deelnemer speelt met een steeds wisselende partner tegen een steeds anders samengestelde tegenstander. Op die wijze speelt 'iedereen met iedereen' en speelt 'iedereen tegen iedereen'. Uiteindelijk wordt de winnaar de speler die met al deze verschillende partners het beste presteert. Dit jaar was dat Bert Manders die in alle 9 rondes, met dus steeds een verschillende medespeler, wist te winnen.

Uitslag
De complete uitslag van het Dubbeltoernooi 2017 van Badminton Club Lieshout. Achter de naam het gemiddelde.

Heren
1. Bert Manders (2,00); 2. Christian Klumpers (1,25); 3. Jeroen van der Heiden (1,14); 4. Laurence Roijackers (1,00); 5. Derek Dirven (0,75); 6. Frans van Waardenburg (0,75); 7. Ruud van Vijfeijken (0,50); 8. Stan van Vijfeijken (0,29).

Dames
1. Margee Hilgerdenaar (1,33); 2. Bianca Heuvelmans (0,67).

Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering
Op vrijdag 24 maart houdt Badminton Club Lieshout weer haar Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Op deze vergadering zal het bestuur van de vereniging inzicht geven in alle activiteiten die afgelopen jaar zijn ontplooid en inzicht geven in het beleid dat gevoerd is. Dat doen zij aan de hand van diverse verslagen: verslagen van het secretariaat, van de districts-competitieleiding, van de website, van de midweek-competitieleiding, van de financiën, etc. etc. Op die wijze deelt het bestuur het gevoerde beleid met de leden met als doel om daar samen over te praten en de activiteiten te bediscussiëren. De Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering is dan ook hét podium waarop de leden met het bestuur in discussie kunnen gaan over het te voeren beleid en de te ondernemen activiteiten. Om die reden is de bijeenkomst enkel voor leden toegankelijk. Aanvang van deze Jaarvergadering is 20.30 uur en plaats van handeling is een vergaderzaal in het Dorpshuis in Lieshout. Na afloop van de vergadering zullen er nog volop mogelijkheden zijn om na te praten bij een consumptie aan de bar, waarvoor het bestuur alle deelnemers aan de ALV uitnodigt.

Programma
Vrijdag, 24 maart, 20:30 uur: Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering
Zondag, 2 april, 10:30 uur: 'Scan & Go Speurtocht' in het kader van de "Gezondheidsrace 2.0".