Afbeelding

Openbare jaarvergadering ZOD Mariahout

Algemeen Algemeen

Mariahout - De openbare jaarvergadering van Zorg om het Dorp (ZOD) Mariahout vindt op maandag 10 april plaats in het Buurthuis. Iedereen is van harte welkom.

Het programma is, in tegenstelling tot de vermelding in de ZOD-Nieuwsbrief, enigszins aangepast i.v.m.de beschikbare tijd van de spreker over de toekomst van het klooster Mariënhof. Het luidt nu als volgt: 19.00 uur koffie/thee; 19.20 uur foto- en filmcompilatie 'Mariahout 2016' gemaakt door Jan Jansen. 20.00 uur Presentatie over de toekomst van het klooster Mariënhof door dhr. E. Smolders van Stichting Erfgoed Glorieux jaarvergadering, aansluitend start jaarvergadering. Voor jaarverslag: zie Nieuwsbrief jrg. 7 nr.1 op www.zorgomhetdorp.nl / Nieuws / Nieuwsbrieven. Tot slot een presentatie over de plannen voor een nieuwe speeltuin op D'n Hoge Suute.

Bergeijk inspireert Mariahout
In het kader van de 'Centrumvisie 2012 Mariahout', is het bestuur van Zorg om het Dorp op werkbezoek geweest in Bergeijk. Samen met de wethouders Briels en Meulensteen, een afgevaardigde van de parochie, dorpsondersteuner Manita Herregraven, centrummanager Laarbeek, e.a. werden de ZOD-bestuursleden enthousiast rondgeleid door wethouder Kuijken van Bergeijk en oud-wethouder en nu burgemeester van Laarbeek, Frank van der Meijden. Dit na een uitgebreide en heel informatieve presentatie, verzorgd door medewerkers van de gemeente Bergeijk. Centraal was de vraag 'hoe kan een visie op het centrum in praktijk gerealiseerd worden' en 'waar loop je tegenaan en hoe komt het er in werkelijkheid uit te zien'. Tijdens de rondleiding werd duidelijk zichtbaar dat er vanuit de centrumvisie, opgesteld door deskundigen en met inbreng van betrokken doelgroepen, een samenhangend plan gerealiseerd is. Deze aanpak wordt ook door Zorg om het Dorp Mariahout nadrukkelijk nagestreefd. Geholpen door gemeenteambtenaar Joan van Wetten en landschapsarchitect Han Thijssen werd de rondleiding dan ook met grote interesse gevolgd.

Opvallend was het gebruik van oorspronkelijke materialen en het vele groen dat overal zichtbaar was. Vrij toegankelijke parken, aangeklede terrassen en beukenhagen opgenomen in het straatbeeld gaven het centrum een extra gevoel van aantrekkelijkheid, veiligheid en dus leefbaarheid. Al met al een prachtige plek om te vertoeven en werken, zowel voor de inwoners, ondernemers als ook de gasten.

Alleengaanden
Op zondag 9 april vindt er een lunch plaats in restaurant 'De Pelgrim' in Mariahout, 13.30 uur. Op zondag 29 april wordt er een workshop verzorgd bij CreatiefmetaArts, 13.30 uur. Opgeven kan bij Lies Berkvens, Gerda van den Heuvel en Marietje van der Linden. Zie www.zorgomhetdorp.nl / Projecten / Alleengaanden.