Archieffoto van de Koningsdag in Aarle-Rixtel (2016)
Archieffoto van de Koningsdag in Aarle-Rixtel (2016) Foto: Liesbeth van Boxtel

Veel activiteiten Koningsdag Aarle-Rixtel

Algemeen Evenementen

Aarle-Rixtel - Ook dit jaar zijn er in Aarle-Rixtel rond Koningsdag weer diverse activiteiten. De festiviteiten beginnen op woensdagavond 26 april in de Aarlese horeca.

Bij 'Deja Vu', dat vanaf 20.00 uur open is, treedt de Eindhovense rockcoverband NOGASM op. De entree is gratis.

Donderdag 27 april start op het kerkplein met een vrijmarkt voor en door basisschoolkinderen van 10.00 tot 12.00 uur. Iedereen kan hier speelgoed, boeken, cd's en allerlei spulletjes verkopen of andere leuke dingen verzinnen. Daarnaast kunnen diverse spelletjes gedaan worden en grappige foto's gemaakt. Bezoekers kunnen ook meehelpen met het schilderen van een portret van de Koning en Koningin. Aansluitend is er om 12.45 uur een versierde fietsenoptocht, onder begeleiding van harmonie 'De Goede Hoop'.

's Middags vanaf 13.30 uur zijn er in het centrum van het dorp allerlei activiteiten voor jong en oud, zoals een spelenkermis, luchtkussens, klimtoren, bubble-voetbal, huifkarrentocht, schminken, ponyrijden, dans- en muziekoptredens en een DJ-contest. Het comité Dorpsfeesten Aarle-Rixtel organiseert touwtrekwedstrijden.

Bij OJA kan men 's middags vanaf 14.00 uur terecht voor veel muziek, een hapje en een drankje. Er treden vier bands live op, namelijk 'Steve Bradley & Lex Beenen' (Oldies covers), Crazy Monkeyz (rock) 'Sheverine' (bluesrock) en 'Def Americans'. Deze wordt beschouwd als de beste tributeband van de legendarische Johny Cash. Def Americans Johnny Cash tribute stond op festivals als Paaspop, Zwarte Cross, Moulin Blues, Solar, Speedfest, Dauwpop en Festyland. Club shows in onder andere Paradiso Amsterdam, Effenaar Eindhoven, Paard van Troje Den Haag en 013 in Tilburg.