Nieuwe opzet Koningsdag Aarle-Rixtel

NULL

Nieuwe opzet Koningsdag Aarle-Rixtel



Aarle-Rixtel - Het Oranjecomité Aarle-Rixtel houdt op maandag 15 december een bijeenkomst met diverse verenigingen uit het dorp. Het doel is om een succesvolle, vernieuwde viering van Koningsdag te realiseren. Een compleet nieuwe opzet dus, in de dorpskern van Aarle-Rixtel.


Terugblik
Al sinds jaar en dag zijn de activiteiten op deze bijzondere dag verspreid in het dorp. ‘s Ochtends op het kerkplein met een vrijmarkt, spelletjes, versierde fietsen en de harmonie. ‘s Middags is er live muziek bij OJA en ook in de middag een voetbaltoernooi op sportpark De Hut, met daarnaast allerlei spelletjes, activiteiten en springkussens. Maar door het wegvallen van het voetbal en volleybal is de toeloop van bezoekers naar sportpark de Hut steeds minder geworden. Bovendien kreeg het Oranjecomité steeds vaker de vraag van ouders waarom niet alle activiteiten in het dorp georganiseerd werden.

Plannen voor 2015
Sinds 2013 heeft Aarle-Rixtel weer een actief Oranjecomité. Deze club heeft het plan opgepakt om de mogelijkheden te bekijken om Koningsdag 2015 in het centrum van het dorp te gaan organiseren. Hierbij zijn vele verenigingen, op het gebied van sport en cultuur uit Aarle-Rixtel al aangeschreven. Het is de bedoeling dat zij samen met het Oranjecomité een bijdrage aan de Koningsdagfestiviteiten leveren. Samen met de gemeenschap van Aarle-Rixtel wil het Oranjecomité trachten de activiteiten van de verenigingen meer onder de aandacht te brengen. Dit draagt dan ook bij aan het vergroten van de leefbaarheid in Aarle-Rixtel. Het Oranjecomité Aarle-Rixtel nodigt daarom verenigingen en andere belangstellenden van harte uit om mee te brainstormen over de invulling van Koningsdag.

Brainstormavond
Deze brainstormavond vindt plaats op maandag 15 december om 20.00 uur in ‘multifunctioneel centrum De Dreef’. Hoe meer verenigingen/geïnteresseerden meedoen, hoe leuker het is en hoe succesvoller het evenement. Iedereen is van harte welkom.