Lies en Sjef Bouwmans
Lies en Sjef Bouwmans

Lies en Sjef Bouwmans 60 jaar getrouwd

Algemeen Algemeen

Aarle-Rixtel - Sjef (87) en Lies (84) Bouwmans uit Aarle-Rixtel vieren op 8 mei hun 60ste trouwjaar. In die zestig jaar heeft het echtpaar een grote familie opgebouwd van zes kinderen, vijftien kleinkinderen en inmiddels ook twee achterkleinkinderen. Te midden van hun familie zullen ze terugblikken op hun lange tijd samen.

Geen receptie
In hun woning vertellen Sjef en Lies over het aankomend feest. Lies kijkt er tegenop, dat mag best opgeschreven worden vertelt Sjef. "Ze heeft de ziekte van Parkinson en dat betekent dat ze steeds minder kan. Het doet haar veel verdriet en daarom wilde ze eigenlijk geen feest. Maar de kinderen en kleinkinderen wilden dit zo graag vieren en ik vond het ook wel leuk. Toen heeft Lies toch toegegeven. Ze kijkt er nu tegenop maar ik denk dat als we er eenmaal zijn en ze heeft de hele familie om zich heen dat ze er dan toch wel van kan genieten.'' Wel hebben ze wat aanpassingen moeten maken om het feest voor Lies dragelijk te maken. "Er komt geen receptie bij het feest,'' vertelt Sjef beslist. Lies valt hem bij: "Nee, dat zou ik niet meer aankunnen om iedereen te woord te staan. We houden nu gewoon het feest binnen de familie, dat is voor ons genoeg.''

Kermis
Zestig jaar geleden leerden Lies en Sjef elkaar kennen op de kermis in Deurne. "Ik was eigenlijk met een ander meisje mee,'' lacht Sjef. "Maar toen zag ik Lies en toen zei ik: ik denk dat ik straks met haar mee ga. Toen zei het meisje met wie ik was, nou doe dat nu dan maar.'' En zo geschiedde, ruim anderhalf jaar later trouwde het stel en trokken ze in een boerderij aan de Helmondseweg. Twee jaar later verhuisde het koppel naar de Kanaalstraat, waar ze ruim 28 jaar woonden. Lies zorgde voor de kinderen, terwijl Sjef bij de gemeente werkzaam was. Het echtpaar heeft altijd een actief sociaal leven gehad. Lies poetste bij de kapel, werkte graag in de tuin en ging met een collectebus rond. Sjef fietste graag, bracht het gemeenschapsblad rond en heeft ruim veertig jaar gecollecteerd op De Heikant. Voor zijn werk als collectant heeft hij een paar jaar geleden een lintje gekregen van toen nog koningin Beatrix. Ook ontving hij aan het begin van dit jaar de vrijwilligerspenning voor al zijn werk voor het gemeenschapsblad.

Hun jongste zoon erfde de liefde voor fietsen van zijn vader. Hij werd profwielrenner en daardoor zagen Sjef en Lies ook wat van de wereld. "We zijn in Oostenrijk geweest en in Zwitserland. Dan belde ze op dat Eddy ergens in het buitenland moest fietsen en dan kwamen wij om te kijken,'' vertelt een trotse Sjef.

Gouden tip
Het diamanten echtpaar heeft ook een tip om het huwelijk zestig jaar vol te houden. "Je moet veel uit elkaar zijn,'' lacht Lies. "Dag in dag uit samenzijn is niet goed. Sjef was altijd druk bezig en altijd bezig, dat is zijn aard. Daardoor was hij vaak van huis en ik vaak met de kinderen thuis.'' Inmiddels is het echtpaar vaker samen. Ze wonen met veel plezier in hun huis aan de Wielewaal in Aarle-Rixtel. Ze krijgen vaak bezoek van hun kinderen en kleinkinderen. Dat ze trots zijn op al hun gezinsleden blijkt wel uit de hoeveelheid foto's die er van alle kinderen en kleinkinderen in woonkamer hangen. Sjef glundert: "Ja we zijn heel trots op ons grote gezin.''

DeMooiLaarbeekKrant wenst Sjef en Lies Bouwmans een fijne dag toe!

Afbeelding
Afbeelding