Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Bootcamp Running Team Laarbeek zet scholieren in beweging

Algemeen Algemeen

Lieshout - Ruim driehonderdvijftig leerlingen van combinatiegroepen 7/8 en groepen 8 van alle Laarbeekse basisscholen sloten afgelopen vrijdagmiddag hun week sportief af met een ware bootcamp. Initiatiefnemer is Running Team Laarbeek, dat na een succesvolle editie in 2016 in Beek en Donk, het evenement uitbreidt naar Aarle-Rixtel, Lieshout en Mariahout. DeMooiLaarbeekKrant pakt de fiets naar voetbalclub Eli om de inspanningen te bewonderen van de Mariahoutse en Lieshoutse leerlingen.

Roparun
Maike van Veggel, kinderfysiotherapeute en hardloopster bij Running Team Laarbeek, opent de middag met een kort inspirerend praatje over de Roparun. Over de 564 kilometer die vanuit Hamburg naar Rotterdam wordt gelopen of de 520 kilometer van Parijs naar Rotterdam. "We lopen voor mensen die kanker hebben en zamelen geld in, zodat ze misschien nog één keertje samen op vakantie kunnen." Dat komt binnen …

Burpee wave
Het is tijd voor actie. Dat betekent rondjes lopen om het veld. Iedereen kent waarschijnlijk deze vorm van warming-up. En dan is daar de 'burpee wave'. Het in 'wave-vorm' opdrukken en springen op muziek is een mooi gezicht en zorgt ontegenzeglijk voor warme spieren. Dus na de vraag: 'Zijn we er klaar voor?' is maar één antwoord mogelijk: natuurlijk! De energie en het enthousiasme van de medewerkers en fysiotherapeuten van Kemps-Rijf slaat onmiskenbaar over op de leerlingen.

Rode wangen
Kruiwagen lopen in tweetallen, opdrukken, sit-ups en kikkersprongen maken, opdrukken, hardlopen, 'planken' in estafettevorm … Tegen elkaar strijden, tactisch spelen, elkaar helpen; het komt allemaal voor. En de gezichten lachen en worden steeds roder van kleur. Even horen wat de leerlingen ervan vinden …

Leuk en sportief
Nienke de Wit (korfbalster, groep 8, Sprankel) vindt het leuk om mee te doen aan de bootcamp en al die bewegingsopdrachten te doen. Kjell Valk (groep 8, Mariabasisschool) vindt het kruiwagen lopen leuk. "Ik doe niet aan sport, maar fiets wel veel", vertelt hij. Julia Maas (voetbalster, groep 8, Bernadetteschool) vindt de bootcamp sportief om te doen. Han Donkers (voetballer, groep 8, Sprankel) zegt: "Dat hardlopen is wel leuk!" Rond half drie gaan de kinderen naar huis met een welverdiend, gezond tasje met een bidon, flesje water, appel, sinaasappel en een plak ontbijtkoek zero.

Gezond en sportief voor Roparun
Fysiotherapiepraktijk Kemps-Rijf verzorgde de bootcamp in Lieshout. In Beek en Donk en Aarle-Rixtel werd de bootcamp deskundig begeleid door sportschool Coach en Life Style Centrum Laarbeek. Dat betekende een hele happening met in Beek en Donk rond de honderdvijftig sportievelingen en in Aarle-Rixtel vijfennegentig bootcampers. Medisch Centrum Beek en Donk, huisartsenpraktijk de Kapel in Aarle-Rixtel en huisartsenpraktijk Lindeman-Rechters in Lieshout waren de grote sponsors.

De MooiLaarbeekKrant wenst de deelnemers van Running Team Laarbeek veel sportief succes tijdens de Roparun die gehouden wordt in het pinksterweekend. Mooie plaatjes van de bootcamp zijn te vinden op: www.mooilaarbeek.nl. Zie ook: runningteamlaarbeek.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Bootcamp