Afbeelding

Volop activiteiten bij Running team Laarbeek

Algemeen Evenementen

Laarbeek - Ongetwijfeld heeft u in DeMooiLaarbeekKrant al vaker gelezen over de activiteiten die Running Team Laarbeek organiseert om geld in te zamelen voor de palliatieve zorg van mensen met kanker in al haar facetten. Door het bevorderen van de lichamelijke, sociale, emotionele, intellectuele en spirituele gezondheid van de mens, wordt getracht de kwaliteit van leven van mensen (volwassenen en kinderen) met kanker te veraangenamen en te verbeteren. Dit onder het motto: 'Trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen kunnen worden toegevoegd aan het leven'.

Voor de komende maanden staan de volgende activiteiten op hun agenda.

Zondag 26 maart neemt Running team Laarbeek deel aan de vlooienmarkt in sporthal de Dreef van Aarle-Rixtel. Bij hun kraam treft u weer talloze zorgvuldig geselecteerde waardevolle spullen aan. Met de koop ervan steunt u het doel van de Roparun.

Zaterdag 8 april staat het sponsordiner op de agenda. In het Bavaria Brouwerijcafé in Lieshout staat een heerlijk 5-gangen menu voor u klaar dat door Gerard Brouwers met de koks is samengesteld. Zijn neus voor lekker eten staat garant voor een goed gevuld bord. Tijdens het diner wordt de sfeervolle achtergrondmuziek verzorgd door salonorkest Prelude. Tussen de verschillende gangen treedt 'Kuub' voor u op, de bekende Beek en Donkse cabaretgroep, die een hilarische show van 30 minuten verzorgt. Verder is er een optreden van kletser Eric Mulder uit Maarheeze, verschillende jaren actief bij het Keiebijters Kletstoernooi, winnaar Grenskantkampioenschappen Milsbeek 2016. Laarbeeks wethouder Joan Briels verzorgd weer een leuk intermezzo/kwis. Kortom, een fantastische avond met heerlijk eten, een lekker drankje en vermaak. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor een bedrag van €65,00 per persoon, all-inclusive. Mail naar runningteamlaarbeek@gmail.com, maak het genoemde bedrag over en de kaarten worden bij u bezorgd. De mensen die optreden, doen dat gratis voor het goede doel en het Brouwerijcafé werkt tegen kostprijs, zodat de opbrengst voor de Roparun zo hoog mogelijk is.

Op donderdag 4 mei gaat het Running team Laarbeek voor Laarbeek het bevrijdingsvuur in Wageningen halen. Het vuur wordt mogelijk (nog niet bekend of dat daadwerkelijk in zijn werkschema past) door de Laarbeekse burgemeester na middernacht in ontvangst genomen en overgedragen aan de eerste estafetteloper. Rond 10.00 uur arriveert het vuur in Mariahout waarna het achtereenvolgens gebracht wordt naar Lieshout, Aarle-Rixtel en vervolgens naar het eindpunt in Beek en Donk. U kunt onderweg de lopers aanmoedigen en via de collectebussen een bijdrage leveren aan het goede doel van de Roparun. Het vuur arriveert tussen 12.00 en 12.30 uur in de muziektuin van Beek en Donk. Het Runningteam Laarbeek is vervolgens met een stand aanwezig op de bevrijdingsmarkt in de Muziektuin.

Op vrijdag 12 mei wordt een Bootcamp gehouden voor de basisschoolleerlingen van groep 8 en 7/8 van bijna alle basisscholen in Laarbeek. De bootcamps worden begeleid door Sportcentrum Coach, Lifestylecenter Laarbeek, de fysiotherapeuten van Kemps-Rijf en zijn gesponsord door het Medisch centrum Beek en Donk, Huisartsenpraktijk de Kapel, Aarle-Rixtel en de huisartsenpraktijk Lindeman-Rechters te Lieshout. Ze vinden plaats in de Muziektuin, bij de Dreef en op de trimbaan in Mariahout. Vooraf worden de leerlingen geïnformeerd over de doelen van het Running Team Laarbeek en de Roparun. De bootcamps worden georganiseerd in goede samenwerking met de gemeente Laarbeek en ViERBINDEN en passen in het 'Laarbeek Actief' programma van de Gemeente. Voor alle deelnemers is er een gezonde traktatie.

Op zaterdag 13 mei is er in samenwerking met Café van de Burgt voor de eerste keer een Bandjes avond. De avond start om 20.00 uur en de entree bedraagt €5,00. Kaartjes zijn verkrijgbaar aan de kassa. Dat bedrag komt volledig ten goede aan de Roparun. De optredens zijn van Jan Vlemmings en Kristel Seijkens, en van de bands Just Leavin' en 'Watt de Band'. Deze artiesten zijn bekend in Laarbeek en werken belangeloos mee. De pauzes worden opgevuld door een DJ. Het belooft een swingende avond te worden, dus zet die datum vast in de agenda.

U leest het goed: Running team Laarbeek is enthousiast bezig tijden diverse momenten in Laarbeek om geld op te halen voor het goede doel. Via DeMooiLaarbeekKrant en Omroep Kontakt houden zij u de hoogte.

Wilt u actief worden in het team, een bijdrage leveren of heeft u vragen, stuur een mailtje naar runningteamlaarbeek@gmail.com.