Welpen van Scouting Lieshout – Mariahout speuren ( gewapend met handschoenen, prikkers en vuilniszakken) Lieshout af op zoek naar zwerfafval
Welpen van Scouting Lieshout – Mariahout speuren ( gewapend met handschoenen, prikkers en vuilniszakken) Lieshout af op zoek naar zwerfafval

Scouting Lieshout-Mariahout ondersteunt groene imago Laarbeek

Algemeen Natuur

Lieshout/Mariahout – De welpen van Scouting Lieshout-Mariahout hebben afgelopen vrijdag hun bijdrage geleverd aan het Groene imago van de gemeente Laarbeek met het lopen van een zwerfvuiltocht door Lieshout.

Ieder jaar dragen de leden van de scoutingverenigingen van Laarbeek een aantal opkomsten op aan het schoonhouden van hun omgeving. Voor de jongste speltak van Scouting Lieshout-Mariahout, de bevers, betekent dit dat zij traditioneel ieder jaar aan de zwerfvuil dag meedoen. De andere speltakken plannen, gedurende de rest van het jaar, een aantal wandeltochten door één van de kernen van Laarbeek om hierbij ook het rondslingerende afval op te ruimen. Na het geslaagde kamp van de afgelopen week was het vrijdag de beurt aan de welpen van Scouting Lieshout-Mariahout om hun steentje bij te dragen aan het Groene karakter van de gemeente.

Gewapend met werkhandschoenen, vuilniszakken en een aantal grijpstokken, werd een looptocht van de Klumper richting het noorden van Lieshout gehouden waarbij onderweg alle zwerfafval werd meegenomen. Vanwege het warme weer, werd er gepauzeerd in de speeltuin aan de Ruitjensakker waar de welpen even lekker konden spelen en er voor het hoognodige drinken werd gezorgd. Tegen het einde van de opkomst begaf de hele groep zich richting de Kiosk, waar de jeugdleden weer door hun ouders opgehaald werden. Op de terugweg werd er als beloning voor hun werk nog gezorgd voor een lekkere verfrissing in de vorm van een ijsje. Eenmaal aangekomen bij de Kiosk werden de gebruikte materialen weer bij elkaar gezocht en werd het opgehaalde afval verzameld om netjes af te kunnen voeren.

In de komende weken heeft ook Scouting Aarle-Rixtel vergelijkbare activiteiten gepland om het groene imago van onze gemeente te ondersteunen. Verder zullen een aantal leden van Scouting Lieshout-Mariahout ondersteuning bieden bij de jaarlijkse 'Duik Laarbeek Schoon' die wordt georganiseerd op 18 juni door Stichting Duikteam Laarbeek.

Loterij
Ook dit jaar houdt Scouting Lieshout-Mariahout hun jaarlijkse loterij, waarbij ook dit jaar weer een groot aantal mooie prijzen is te winnen. De verkoop van de loten start op 7 juni en loopt tot de week van 26 juni. De trekking zal plaatsvinden op zaterdag 8 juli tijdens de seizoenafsluiting waarna de winnende lotnummers ook nog via de lokale media zullen worden gepubliceerd.