Organisatoren Corine Holweg (r) en Richard Essers met natuurlijk de opvallende 'Ofyr' op de voorgrond
Organisatoren Corine Holweg (r) en Richard Essers met natuurlijk de opvallende 'Ofyr' op de voorgrond

Gezellige seizoensafsluiting Badminton Club Lieshout

Sportnieuws Sport

Lieshout - De senioren van Badminton Club Lieshout hebben het seizoen afgesloten met een gezellige 'eet- en drinkavond' in de kantine van hun thuisbasis: sporthal 'de Klumper'. Met gewéldig weer, een organisatie die goed had gezorgd en een gastvrije kantinebezetting was deze seizoens-afsluiting prima voor elkaar. De welhaast traditionele 'Ofyr' deed het daarbij weer opvallend goed, waardoor dit apparaat ook dit jaar weer het middelpunt van de avond werd.

Ofyr
Vroeg op de avond kwamen de badmintonners al bijeen om met elkaar de laatste nevenactiviteit van het seizoen te houden. Ter gelegenheid van de laatste speelavond, op 5 juli, houden de badmintonners jaarlijks zo'n gezellige 'eet-en drinkavond', om zo het bijna afgelopen seizoen nog eens door te kunnen nemen. Organisatoren Richard Essers en Corine Holweg, die de organisatie deze keer overgenomen hadden van Frans van Waardenburg en Marianne Arends, hadden er voor gekozen om weinig officiële plichtplegingen te doen. Met de keuze om de Ofyr dit jaar weer in het middelpunt te plaatsen, borduurden zij verder op de traditie van het afgelopen jaar. De Ofyr is een soort bakplaat, rondom een open vuur. Deze rondlopende, rand-bakplaat staat centraal omdat de deelnemers de rand benutten om vlees (en eventueel groenten en aardappelen) te bakken. Een hele grote ronde bakplaat dus, waar je gezellig om heen staat, terwijl je je vlees staat te bereiden. Doordat er middenin een vuur zit, zorgt deze kachel ook nog eens voor verwarming, waardoor de Ofyr ook ná het eten het middelpunt van de bijeenkomst blijft.

Zomerweer
In tegenstelling tot de laatste jaren zat deze keer het weer eens wél mee. Geen plensbuien (als afgelopen jaar) en geen koude temperaturen (als de jaren daarvoor). Het weer was prima als een zwoele zomeravond waardoor de binnenruimte nauwelijks benut werd en er bij de kantine een geïmproviseerd terras gemaakt werd. De organisatie had er voor gekozen de avond te beperken tot een 'eet- en drinkavond' waardoor er gezellig 'gebuurt' kon worden. Tot laat in de avond bleef daarnaast de Ofyr branden waardoor de keuvelende groepjes een goed middelpunt hadden.

Afsluiting
Met deze activiteit sluiten de senioren van Badminton Club Lieshout het seizoen 2016/2017 af. Op 5 juli hebben zij de laatste, woensdagse speelavond, de geplande laatste speelavond op 12 juli komt immers te vervallen in verband met de aanstaande renovatie van de vloer van de sporthal. Net daarna, op 8 juli, heeft ook de jeugd van Badminton Club Lieshout nog een extra/nevenactiviteit, zodat ook zij het seizoen goed af kunnen sluiten. Op 30 augustus 2017 zijn de badmintonners weer present, om dan het seizoen 2017/2018 op te starten.

Programma
Woensdag, 28 juni, 18.30 uur; Laatste speelronde om de 'Leo Bosch Trofee' (Jeugd)
Zaterdag, 8 juli, 09.15 uur; Seizoens-afsluiting, uitstapje (Jeugd)
Woensdag, 5 juli, 18.30 uur; Laatste speelavond van seizoen 2016/2017 (Allen)
Woensdag, 30 augustus, 18.30 uur; Eerste speelavond seizoen 2017/2018 (Allen)