Boerengolf heeft niet alleen weilandpollen als hindernis.
Boerengolf heeft niet alleen weilandpollen als hindernis.

Uitje voor jeugd Badminton Club Lieshout

Sportnieuws Sport

Lieshout - Badminton Club Lieshout houdt naast een wekelijkse speelavond ook diverse badminton-gerelateerde en niet-badminton-gerelateerde activiteiten. Zo worden er badmintontoernooien georganiseerd, maar ook nevenactiviteiten die niet direct met de sport te maken hebben. Één van die activiteiten is het seizoensuitje voor de jeugd, die deze keer in Spoordonk en Oirschot gehouden is én deze keer ook een behoorlijk sportief karakter had.

Boerengolf
De jeugd van Badminton Club Lieshout heeft haar jaarlijkse seizoens-uitje weer gehad. Samen met de jeugdbegeleiding is de groep deze keer naar Spoordonk en naar Oirschot geweest. In het dorp Spoordonk werd een potje boerengolf beoefend door de badmintonners. Bij de 'Donkhoeve' werd het balletje geslagen over het hobbelige weilandterrein door de drie samengestelde teams. Dat bleek minder makkelijk dan gedacht: de bal ging regelmatig een heel andere kant dan gewenst op. Het team met Ainara Vandegard, Luuk Gevers en begeleidster Bianca Heuvelmans legde het circuit uiteindelijk af met de minste slagen: 63 stuks. Om die reden mochten zij zich de winnaar noemen. Tweede werd het team 'Maaskantje gabbers' met Stijn Brouwers, Pepijn Kerkhoff en Tim Kanters. Zij hadden 10 slagen meer nodig en eindigden op 73 slagen. Nóg eens 10 slagen meer (83 dus) had het team "de Bankhangers" nodig om in de laatste hole uit te komen. Het team met Thijs Sinten, Niels van Velthooven en begeleider Tim van Bommel werd daardoor derde en laatste.

Kegelen
Na dit buitengebeuren werd een behoorlijk portie 'tafelfriet' bij 'de Oirschotse kegel'. genuttigd. Jazeker: friet gewoon eten van de tafel met de mayonaise en curry ook gewoon op de tafel. En.. uiteraard wordt deze friet met de handen gegeten. Hierna ging de groep kegelen. Uiteraard werd er ook van dit kegelen weer een wedstrijd gemaakt, waarbij de Aspiranten het opnamen tegen de Junioren: de jeugdgroep van Badminton Club Lieshout bestaat bij de normale speelavonden ook uit deze twee groepen, waardoor de badmintonners beter passende aandacht én training gegeven kan worden. Bij het kegelen bleken de (jongere) Aspiranten behoorlijk wat beter te zijn dan de (oudere) Junioren. Met 652 punten voor de Aspiranten en 556 punten voor de Junioren ging de overwinning naar de Aspiranten. Met een gezellige groepsfoto werd het leuke uitje van de jeugd van Badminton Club Lieshout uiteindelijk afgesloten.

Clubkampioenschappen Single
Onlangs zijn de Clubkampioenschappen Single 2017 gehouden bij de senioren. Daar werd Ruud van Vijfeijken de verrassende kampioen door de sterker geachte kampioen van het afgelopen jaar, Wouter van Vijfeijken, met slim en geraffineerd spel nipt te verslaan. Ook de jeugd van Badminton Club Lieshout gaat dit jaar weer spelen om de titel 'Clubkampioen Single 2017'. Dit toernooi vindt plaats op woensdagavond 24 mei in plaats van de normale speelavond. Tijdens deze avond wordt dan het hele single-toernooi afgewerkt, zodat de winnaars rond 20.00 uur bekend zullen zijn.