Carlos Donkers
Carlos Donkers

Prachtige Zorgboog Zomerweek in de Regt

Algemeen Evenementen

Beek en Donk – In Woonzorgcentrum de Regt in Beek en Donk vond afgelopen week de 'Zorgboog Zomerweek' plaats. Tijdens deze week vonden er allerlei activiteiten plaats voor de bewoners van het centrum. Deze en andere activiteiten zijn er om hen een leuke zomer te bezorgen, juist nu veel familie en kennissen op vakantie zijn.

Dinsdag ging de Zomerweek van start met de mogelijkheid om met de 'Polder Express' een ritje te maken door het dorp. Met name mensen die moeilijk ter been zijn konden op deze manier hun eigen dorp, en dan met name de nieuwere wijken, weer eens van dichtbij bekijken. Het initiatief werd door de deelnemers bijzonder op prijs gesteld, zo bleek die dag. Bij terugkomst in de Regt kreeg men een gratis kopje koffie met gebak aangeboden.

Vermaak en eten waren de hoofdonderdelen op woensdag. 's Middags was er van 14.00 tot 16.00 uur het 'Happy Hour' waar weer, zoals elke 2 weken, de nodige bekende liedjes uit (vooral) het verleden voorbij kwamen. Tijdens het luisteren en het meezingen, kregen de aanwezigen lekkere hapjes aangeboden. Vanaf 17.00 uur was er een heuse frietavond met barbecue. Met een kleine eigen bijdrage kon men er gezellig en heerlijk eten. De avond werd gevuld met een kienavond, waar leuke prijzen gewonnen konden worden. Hier waren het natuurlijk vooral de winnaars die aan het eind van de avond tevreden hun bed opzochten.

De 'Zorgboog Zomerweek' is donderdagmiddag afgesloten met het eten van gratis ijsjes, en een grandioze muzikale avond met 'Carlos & Friends'. Er waren optredens van Carlos Donkers, Eric Baghuis, Duo NL, en Ivo van Rossum. Liefst 150 bezoekers genoten van een prachtige avond. Het werd een mooie afsluiting van een week waarin de bewoners van de Regt, actief en wat minder actief, konden genieten van allerlei activiteiten.

De organisatie wil graag alle vrijwilligers, de artiesten en sponsoren van harte bedanken voor hun medewerking. De week werd financieel mede mogelijk gemaakt door de Zorgboog, en de stichting Vrienden van de Regt. Iedereen die deze stichting wil steunen, en daarmee activiteiten voor de bewoners van de Regt mogelijk zal maken, kan een e-mail sturen naar: vriendenvanderegt@outlook.com.

Duo NL
Ivo van Rossum
Eric Baghuis