Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 42417e
Foto:

Stichting Read to Grow bereikt 1000ste project

Beek en Donk - Stichting Read to Grow, op Heuvelplein 32A in Beek en Donk, heeft haar 1000ste project bereikt. Een project is een bibliotheek met boeken op een kleuter, lagere of middelbare school, maar ook een boekenkast met boeken in een weeshuis, wachtkamer ziekenhuis, jeugdgevangenis, straatkinderproject, dovenschool en/of schooltje op een vluchtelingenkamp.

Zij hebben symbolisch een mooi verpakte boekendoos overhandigd aan stichting Health for Nepal uit Helmond. Ook is er een boeket bloemen en certificaat overhandigd in samen zijn van veel vrijwilligers van stichting Read to Grow. Daarna is er nog een heerlijke taart aangesneden. De ruim 400 Engelstalige kinderboeken gaan naar een dorpsschool in Zuid-Nepal grenzend aan India.

Gehaalde doelen
Stichting Read to Grow heeft in 2012 een missie gesteld van 1000 projecten, 1 miljoen boeken in 100 landen. Dus de eerste mijlpaal van 1000 projecten is bereikt. Op dit moment zitten zij op 1000 projecten, 835.000 boeken in 65 landen. Van de 1000 projecten zijn ruim 750 bibliotheken/boekenkasten op een dorpsschool. De keuze hun hulp vooral te richten op dorpen is dat ontwikkelingshulp en samenwerking vooral naar de steden gaat. Zij vinden het heel belangrijk dat vooral de boerengezinnen op het Afrikaanse en Aziatische platteland leren lezen, rekenen en schrijven.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>