FOTO'S + VIDEO

Kampioen Sparta'25 gehuldigd

Algemeen Sport

Beek en Donk - Kampioen Sparta '25 heeft de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen met 2-3 verloren. Voor aanvang van de wedstrijd kreeg aanvoerder Robbert van Lankveld uit handen van de Spartaantjes een kampioensschaal aangeboden door Sportshop Laarbeek.

Van beide ploegen was het spel zeer teleurstellend. Bij Sparta'25 nog duidelijk de vermoeidheid van het feest, bij Reusel het gebrek aan kwaliteit. Reusel Sport kwam in de 37e minuut wel op een 0-1 voorsprong. Dave Hermans krulde vanaf de rand van het strafschopgebied de bal fraai in de verre hoek.

Na de rust probeerde Sparta'25 toch te laten zien waarom ze terecht kampioen zijn geworden. In de 53e minuut kreeg de thuisploeg een vrije trap op de kop van het 16 meter gebied. Jeremy Raaijmakers schoot de bal in de linkerbenedenhoek binnen, 1-1. In de 68e minuut zette René Brouwers de thuisploeg zelfs op een 2-1 voorsprong. Toen ging ook direct de vlam uit.

Enkele minuten later werd het 2-2. Nick Wouters kwam oog in oog met Kamiel Pennings en wist de Sparta doelman met een beheerste lob te omzeilen, 2-2. In het laatste kwartier kregen Rolan van Melis en Elco van Schijndel een publiekswissel. Daardoor kon Stan Gilsing zijn debuut maken en kreeg Ruud-Jan Happé een waardig bedankje voor al die jaren dat hij in de Beek en Donkse hoofdmacht heeft gespeeld. Ook de doelman van JO 19-1, Ruud van de Ven, kreeg nog een tiental speelminuten. Hij bracht meteen na binnenkomst in een 1 op 1 prima redding. Een paar minuten later was hij echter kansloos op een schot van Wout Vosters. Eindstand 2-3 voor Reusel Sport.

Na afloop werden niet alleen de kampioenen, maar de voltallige selectie, gehuldigd door voorzitter Roel Janssen, burgemeester Frank van der Meijden, wethouder van sportzaken Monika Slaets in samenwerking met de Koninklijke Harmonie O&U, het Leonardusgilde en het St. Antoniusgilde. Na alle muzikale klanken, vele mooie woorden, een indrukwekkende gildegroet en de uitreiking van een kampioensschaal werd er opnieuw een feestje gevierd op sportpark 't Heereind.

Verzorgster Simone Bouw werd voor haar inzet in het afgelopen seizoen verkozen tot 'vrouw van de wedstrijd'. Komende zondag is de laatste wedstrijd van het seizoen. Sparta moet afreizen naar Hapert.