Afbeelding

Juni Watermaand: HSV Het Geduld ook dit jaar weer geslaagd

Algemeen

Beek en Donk - De door Hengelsportvereniging Het Geduld georganiseerde evenement voor de schoolgaande jeugd van Laarbeek is ook dit jaar weer geslaagd te noemen.

Dat er dit jaar door het warme weer minder deelnemers waren dan vorig jaar, was erg jammer voor diegenen die het hebben gemist. Alle deelnemertjes hebben meerdere vissen gevangen, wat bij de wedstrijden voor de senioren binnen onze vereniging bijna nooit voor komt.

Er werd door de deelnemer hard en fanatiek gevist om een van de drie bokalen in de wacht te slepen. Ook de winnaar van afgelopen jaar, Desley van Schijndel, ving zijn visjes, maar dat was niet genoeg voor een van de bovenste drie plaatsen. Maar bij hem kwam de ware sportman naar voren. "Afgelopen jaar had ik stek 1 geloot en werd eerste, dit jaar lootte ik stek 5 en werd vijfde. Wie weet, misschien loot ik volgend jaar wel weer stek 1", was zijn reactie. Wat een sportman is hij, een winst voor onze vereniging.

Uitslagen
Tijdens de wedstrijd werden de deelnemers en bezoekers getrakteerd op wat lekkers. De glorieuze winnaar werd dit jaar de 9-jarige Yuan Dekkers uit Aarle-Rixtel. Hij was de rest allemaal te slim af, wist dat je regelmatig moest 'tjoepen' om de vis te verleiden en dan aan de haak te tikken! Ook hij is misschien we een toekomstig kampioen bij onze vereniging.

Tweede werd Rik Verheijen die lekker in het zonnetje zat te vissen en ook nog een heel grote zeelt wist te vangen. Als het op gewicht was geweest, zou hij de winnaar zijn, maar bij de jeugd gaat het om aantallen, dat is zeker zo leuk en spannend voor iedereen.

Op de derde plaats kwam Morris van Lieshout die ook zichtbaar tevreden was met zijn gevangen aantal vissen. Hij was ook blij dat hij zijn broer Dirk net voor was gebleven.

Tot slot bedankt HSV Het Geduld namens alle deelnemers hun ouders/grootouders en de vrijwilligers die mee hebben geholpen. Zonder hun inzet zou dit niet georganiseerd kunnen worden.

Afbeelding