Logo mooilaarbeek.nl
Kwartjesvolk   | Fotonummer: 67c32c
Kwartjesvolk (Foto: Marc van Zuylen)
Evenementen

Humoristische Brabantse avond: Kwartjesvolk in Ons Tejater

Lieshout - Kwartjesvolk staat zaterdag 12 oktober op de planken in Ons Tejater te Lieshout. Met een groot scala aan instrumenten brengen de muzikanten van Kwartjesvolk een humoristische Brabantse avond. Van accordeons, gitaren en mandolines tot banjo, doedelzakken en trommels, al deze instrumenten komen aan bod.

Kwartjesvolk staat in de regio bekend als een stel muzikale loltrappers. Zij wisselen intieme liedjes af met vrolijke meezingers. Daarbij worden de gezongen verhalen op een amusante manier aan elkaar gepraat. Omdat het oog ook wat wil, kan de groep het niet nalaten sommige van hun liedjes extra glans te geven door met een bijzondere uitdossing op het podium te verschijnen.

Brabants gehalte: Kwartjesvolk onderscheidt zich door hun traditionele volksliedjes met veel humor en moraal. Natuurlijk vertolken zij ook hun eigengemaakte liedjes met een hoog Brabant gehalte en staan daarom garant voor een onvergetelijk optreden. Kwartjesvolk komt uit Zeeland (in de Peel) en werd in 1981 opgericht door Christien van Schijndel en Tinus Verstraten. Henk Merx, zijn zuster Annelieke, Tiny en Jan van Schijndel behoorden met de oprichters tot de leden van het eerste uur. Annelieke Merx bleef vijf jaar zangeres en gitariste bij de muziekgroep. De samenstelling is gewijzigd maar hun humor zeker niet.

Zaterdag 12 oktober, aanvang 20.30 uur in Ons Tejater, Dorpshuis, Grotenhof 2 te Lieshout. Entree: € 8,50 (incl. 1 consumptie). Reserveren kan via www.vierbinden.nl/onstejater. Vanaf 1 week voor de voorstelling kunt u eventueel ook tegen contante betaling nog niet gereserveerde kaarten in het Dorpshuis kopen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>