Logo mooilaarbeek.nl
Muziekvereniging Muzikale   | Fotonummer: 28e4df
Muziekvereniging Muzikale (Foto: )
Evenementen

ODE en Muzikale in Concerto a Due

Beek en Donk - In de reeks Concerti a Due heeft ODE er nu een echt Laarbeeks gebeuren van gemaakt. Te gast is muziekvereniging Muzikale uit Aarle-Rixtel. Dit concert vindt plaats op 2 november in Muziekcentrum 't Anker (Pater Vogelsstraat 39 te Beek en Donk), aanvang 20.00 uur en de toegang is zoals altijd gratis.

Dit Concerto a Due is in diverse opzichten een uniek concert: beide orkesten worden geleid door dezelfde dirigent, Hubert Geurts, beide orkesten hebben dit jaar een jubileumjaar en beiden komen uit Laarbeek. Dit concert is dus een Laarbeeks feestje!

Muzikale viert dit jaar haar 15-jarig bestaan. Dit hebben ze onder andere gevierd met een zeer geslaagde concertreis naar Osnabrück, Duitsland, waar ze deel hebben genomen aan een groot blaasfestival. Hun repertoire bevat musical-, film-, mars- en popmuziek, maar ook het licht klassieke genre met gedragen nummers.

Het Concerto a Due wordt zoals gebruikelijk geopend door ODE. Dit concert is de afsluiting van een feestelijk jaar in verband met het 10-jarig bestaan. In april hadden ze een spetterend jubileumconcert met twee solisten. Daarnaast kregen ze onverwacht een uitnodiging van het Krakowska Orkiestra Staromiejska uit Krakau om daar te komen concerteren. Ondanks de korte voorbereidingstijd was het een prachtige reis en heeft ODE zich van de beste kant laten zien. Nu zijn ze in voorbereiding op het komende concert en brengen ze weer een afwisselend programma met onder andere een mooie Poolse beguine.

Aan het einde van het concert sluiten ze zich aan bij de herdenkingen van 75 jaar bevrijding door het samenspelen van beide orkesten met aan de oorlog gerelateerde muziek La vita é Bella en We 'll meet again. La Vita é Bella komt uit de gelijknamige prachtige Italiaanse film over een joodse vader en zijn zoontje in de oorlogsjaren. Het tweede lied, gezongen door Vera Lynn kent iedereen en is een echte meezinger.

ODE en Muzikale zien u graag op 2 november in muziekcentrum 't Anker!

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>