Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: f3f327
Foto:
Kunst en Cultuur

SeniorKunstCafe middag in 't Oude Raadhuis

Beek en Donk - Dit keert verzorgt Hasna Rezgui donderdagmiddag 12 december van 14.00 tot 15.30 uur, een leuke tekenles in 't Oude Raadhuis. Kunstenares Hasna Rezgui (Beek en Donk), groeide met haar Tunesische vader en Nederlandse moeder op in Frankrijk en later in Tunesië waar ze de kunstacademie volgde. Ze heeft in Tunesië na de kunstacademie lesgegeven aan kinderen, waaronder ook gehandicapte kinderen.

Inmiddels geef ze al meer dan 15 jaar schilderlessen aan mensen tussen 4 en 90 jaar in Nederland. "Het is heerlijk om mensen te leren tekenen, om hen vertrouwd te maken met vormen, kleur en het kijken naar lichtval. Daarom geef ik graag teken en schilderles", zegt kunstenares Hasna Rezgui heel enthousiast. Haar inspiratie komt door de verschillende landen waar ze gewoond heeft en de verschillende culturen die ze heeft meegekregen.

Tijdens het SeniorKunstCafé maakt Hasna een rondleiding langs haar kunstwerken (boven) en die van haar leerlingen (beneden), en geeft ze een kleine tekenles aan alle geïnteresseerde aanwezigen. Het resultaat is niet het belangrijkste, maar dat je samen plezier hebt en telkens weer iets opsteekt van deze gezellige bijeenkomsten.

"Creativiteit is het vermogen om iets nieuws te scheppen, ontwikkelen, verbindingen leggen en oplossingen voor problemen vinden, en werkt genezend. Het stimuleert, houdt je gezond en jong van geest, en werkt stress verlagend. Daarom vinden wij als Stichtingsbestuur het zo belangrijk om dit maandelijks aan de schoolkinderen en onze Senioren zeer laagdrempelig aan te bieden", aldus Marga Vastré PR vrijwilliger van Stichting 't Oude Raadhuis. Iedereen kan aan deze bijeenkomsten deelnemen. Het enige wat zij vragen is om u vooraf aan te melden, zodat zij voldoende klaarzetten. Kijk voor info op www.facebook.com/hasnakunst.

Deze middag wordt u gratis aangeboden door Stichting 't Oude Raadhuis. Inclusief Koffie, thee, parkeren en entree. En wilt u mee doen aan de verloting? Hasna heeft een kunstwerkje beschikbaar gesteld (kosten €2,00 per lot). Meld u aan samen met een lieve bekende/vriend/vriendin voor deze gezellige middag. U kunt zichzelf aanmelden via de link op www.oudraadhuis.nl of een telefonische aanmelding op tel. 0492-462387 (antw. app). Adres: 't Oude Raadhuis, Heuvelplein 8 te Beek en Donk.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>