Logo mooilaarbeek.nl

Politie op bezoek bij KennisFabriek

Beek en Donk - In het ontmoetingscentrum in Beek en Donk was wijkagent Roel Timmermans te gast bij de KennisFabriek van Bibliotheek De Lage Beemden. Roel had twee collega-agenten meegebracht, Thijs Scheerooren, wijkagent in Lieshout/Mariahout en Marianne van Kempen, wijkagent in Beek en Donk.

Drieëntwintig kinderen luisterden geboeid naar de verhalen van Roel. In een introductiefilmpje werd duidelijk uitgelegd wat de politie doet, welke eenheden er zijn en wat ze allemaal tegenkomen. Twee meisjes waren extra geïnteresseerd, zij willen in de toekomst graag bij de politie werken. Roel vertelde welke kwaliteiten belangrijk zijn om politieagent te worden.

De uitrusting van Roel is in totaal 12 kilo. Vooral het steekvest is erg zwaar. Roel had deze gehele uitrusting meegenomen: steekvest en riem inclusief alle attributen zoals pepperspray, handboeien, portofoon, handschoenen, wapenstok en natuurlijk… het pistool. Volgens Roel hetzelfde pistool als James Bond gebruikt. Roel behandelde elk onderdeel en de kinderen mochten alles bekijken en vasthouden. Ook de aanwezige mama's deden actief mee.

Waarom worden er paarden ingezet? Hoeveel boeven heb je al gevangen? Hoe ziet een dag van een politieagent eruit? Lossen jullie ook files op? Heb je dat pistool ook al eens echt moeten gebruiken? Allemaal vragen van de kinderen en Roel gaf hierop antwoord. Na dit vragenvuur werd de politiebus van binnen en buiten goed bekeken. En natuurlijk werd het zwaailicht met sirene gedemonstreerd. Alle kinderen kregen een mooi aandenken mee naar huis. Het was weer een inspirerende en prikkelende KennisFabriek.

Ben je na het lezen van dit artikel zelf geïnspireerd om jouw interessante hobby of beroep te delen in een kenniscollege voor kinderen? Bel 0492 323245 of mail info@bibliotheekdlb.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>