Martijn Junggeburth (links) had in zijn column in het clubblad een wel zéér vooruitziende blik
Martijn Junggeburth (links) had in zijn column in het clubblad een wel zéér vooruitziende blik

Clubblad Badminton Club Lieshout komt gewoon uit

Sport

Lieshout - In deze tijd van 'een intelligente lockdown' zijn de activiteiten van iedere sportvereniging fors teruggelopen; sommige verenigingen liggen zelfs helemaal stil. Ook Badminton Club Lieshout zit fysiek 'op slot', maar toch er is er één medium dat de leden nog steeds bindt: het clubblad 'De Kijk Op...' En, dat clubblad verschijnt, ook in deze periode weer zoals normaal: zowel fysiek als digitaal.

'De Kijk Op...'
'De Kijk Op...' is al bijna 25 jaar hét clubblad van Badminton Club Lieshout. In die 24 jaren dat het blad nu bestaat heeft het vele vormen gehad waarin het steeds met de tijd is mee-ontwikkeld. Inmiddels verschijnt het opvallende gele clubblad steeds zes keer per jaar. Om de twee maanden valt er dus een nieuw clubblad bij de leden op de deurmat. Overigens wordt het clubblad niet alleen onder de leden verspreid. Ook diverse leestafels bij bijv. fysiotherapeuten, huisartsen, bibliotheek en gemeentehuis worden voorzien van het clubblad. Op die wijze kan iedereen nóg beter kennismaken met het wel en wee van de vereniging.

Redactie
Ook in deze crisistijd werkt de redactie gewoon door om het clubblad op tijd te laten verschijnen; deze week verschijnt jaargang 24, nummer 2. En, net als de vormgeving is ook de redactie met de tijd mee ontwikkeld. Op dit moment bestaat de redactie uit Corine Holweg, Marthijn Junggeburth en Jos Kluijtmans, waarbij de eindredactie in handen is van Niels Dirven, die ook de uiteindelijke productie verzorgt. Ieder redactielid heeft, naast algemene bijdragen, ook zijn eigen rubriek. Zo interviewt Jos Kluijtmans steeds weer een lid voor zijn rubriek 'De Badmintonner...', waardoor die geïnterviewde wat van zijn privéleven bloot legt. Corine Holweg gaat in haar rubriek 'Gezien door Crien' steeds in op de zaken die buiten het badmintonveld opvallen en Marthijn Junggeburth schrijft de column 'Clearen en klagen'. Deze laatste rubriek gaat over 'het wel en wee van BCL', waarbij in de vorige uitgave wel héél treffend de situatie met betrekking tot het coronavirus aan de orde kwam onder de subtitel 'Gaat het coronavirus BCL treffen?'. Marthijn heeft toen in zijn rubriek allerlei ludieke suggesties en bevindingen gedaan, waarschijnlijk zonder zich te realiseren dat de situatie nu écht is geworden. Zijn conclusie dat Badminton Club Lieshout met diverse kolderieke voorzorgsmaatregelen klaar zou zijn voor de komst van het virus wordt nu met héél andere ogen gelezen.

Waardevolle informatie
Uiteraard bevat 'De Kijk Op...' nog veel meer informatie voor leden én niet-leden. Naast competitiestanden en verjaardagen schrijft voorzitter Stan van Vijfeijken ook steeds zijn visie op Badminton Club Lieshout in zijn rubriek 'Van de Voorzitter...' en vat hoofdredacteur Niels Dirven in de rubriek 'Van de Redactie…' de lopende zaken samen. Verder bevat het clubblad vaak puzzels voor de jeugd en (veel) informatie over het bestuur, speeldagen en contributie waardoor het clubblad, al bijna 25 jaar, een zeer waardevolle rol speelt binnen de vereniging.