Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Herdenking 4 en viering 5 mei in Laarbeek

Algemeen

Laarbeek - Nu de coronamaatregelen zijn vervallen, is publiek weer van harte welkom tijdens de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag op 4 en 5 mei. De dodenherdenking op 4 mei start om 19.00 uur in de Muziektuin in Beek en Donk en eindigt om 20.30 bij het monument in het park naast het gemeentehuis. Dankzij de vele bijdragen van verenigingen uit Laarbeek wordt het een sfeervolle en waardige herdenking. Iedereen is van harte welkom!

Het Runningteam Laarbeek gaat meteen aansluitend naar Wageningen om daar het bevrijdingsvuur op te halen. In de nacht wordt het rennend in estafette van Wageningen naar Laarbeek gebracht. Op 5 mei brengt het Runningteam het bevrijdingsvuur naar alle kernen van Laarbeek. De start is om 10.00 uur in Beek en Donk bij het monument naast het gemeentehuis. Via Aarle-Rixtel (aankomsttijd 10.40 uur bij de kiosk op de Kouwenberg) en Lieshout (aankomst 11.20 bij het bevrijdingsmonument aan de Prinsenhof) komt het vuur om 12.00 uur aan in Mariahout bij de oorlogsgraven. Iedereen die wil, kan meelopen of -fietsen. De route van Beek en Donk naar Mariahout is ongeveer 13 kilometer, maar men kan ook tussentijds aansluiten.

Programma Mariahout
Louise Gommers en burgemeester Frank van der Meijden nemen de fakkel over van het Runningteam en ontsteken het bevrijdingsvuur. Na een korte plechtigheid gaat het gezelschap naar het bevrijdingsmonument bij de poort van het Openluchttheater. Ook wordt even stil gestaan bij de bevrijding en begraven enkele kinderen de capsule van 77 jaar Bevrijding. Om 12.30 uur kunnen genodigden en personen die zich hebben aangemeld de Vrijheidssoep nuttigen in het Openluchttheater.

De activiteiten van 4 en 5 mei worden georganiseerd door de werkgroep Herdenk en Vier in Laarbeek, met bijdragen van vele verenigingen uit Laarbeek. Kijk voor meer informatie op www.herdenkenvierinlaarbeek.nl.