Afbeelding
Foto: Desiré Croonen

Een kijkje achter de schermen bij Scouting Beek en Donk

Algemeen

Beek en Donk - De zomervakantie komt eraan, dus de scoutinggroepen Scouts (12 t/m 14 jaar) en Rasas (15 t/m 18 jaar) kijken uit naar het aankomende zomerkamp. Een week lang met zijn allen op pad en sportieve, uitdagende activiteiten doen.

Het afgelopen jaar is er ook het een en ander veranderd bij de scouting. De zoektocht naar leiding voor de Welpen (7 t/m 11 jaar ) heeft zijn vruchten afgeworpen. Arenda en Desiré zijn nieuw als leiding toegetreden tot de club. Daarnaast is ‘Onze Willem’, lid bij de Rasa’s, ook gestart als hulpleiding bij de Welpen. Extra handjes zijn immers altijd welkom. Mocht je hebben overwogen jezelf aan te melden als leiding, nodigen ze je graag uit om dat nog steeds te doen. Een Welpenleiding die jaren vrijwilliger is geweest bij ook de Scouts als (destijds) Bevers, Christ-Jan, gaat helaas - doch begrijpelijk - een stapje terug doen. Een nieuwe, bij voorkeur mannelijke, leiding is dan ook zeer welkom.

Roefeldag en open dag
Afgelopen 11 juni vond de jaarlijkse Roefeldag plaats. Een perfect moment voor de Scouting om aan kinderen te laten zien wat je bij de Scouting doet en om een kijkje achter de schermen te krijgen. De scouts waren er helemaal klaar voor. Met palen en touw is aan bomen een survivalbaan gebouwd. Daarnaast kon brood en popcorn gebakken worden bij het kampvuur. ‘Knopen’ en ‘stoken’, zo noemen ze dat, zijn twee kenmerkende activiteiten voor de scouting.

Wachtlijst verleden tijd
De scouting heeft de afgelopen jaren van een ongekende populariteit genoten. Als gevolg hiervan heeft de jongste groep, de Welpen, jarenlang een wachtlijst gehad. Voor de ouders die overwegen hun kinderen een keer proef te laten draaien bij de scouting is er goed nieuws. De wachtlijst is er op het moment van schrijven gelukkig niet meer. Dus, kom gerust eens een zaterdagochtend om 10.00 uur een kijkje nemen.

Wil je meer weten over Scouting Beek en Donk? Er staat een gloednieuwe website klaar voor livegang, dus houd hem zeker in de gaten! Ga naar www.scoutingbeekendonk.nl.