Afbeelding
Foto: Martien van de Vossenberg

Heemkundekring Hof van Liessent viert jubileum

Algemeen

Lieshout - Heemkundekring ’t Hof van Liessent bestond maar liefst veertig jaar op 28 september. Op zondag 2 oktober werd dit, met leden en genodigden, uitbundig gevierd in Zaal de Koekoek. 

Om te beginnen stond er een buitengewone ledenvergadering op het programma, die werd geopend door voorzitter Louis Doomernik. Bij gelegenheid van dit feestelijke jubileum had het bestuur besloten enkele mensen een onderscheiding toe te kennen voor hun bijzondere diensten aan de heemkundekring. Zij ontvingen uit handen van de heer Cuijpers het zilveren draaginsigne van Brabants Heem. In alfabetische volgorde waren dit Arnold Bevers, Harrie Lamers, Henk Verbakel en Paul van de Wiel. Het volgende agendapunt was benoeming van een erelid. Maar liefst twee personen kregen het erelidmaatschap, tot grote verrassing van de personen zelf. Dit waren Henny Bevers en Nelly de Groot, die zich respectievelijk 40 en 35 jaar verdienstelijk hebben gemaakt op velerlei gebied voor de heemkundekring. 

Hierna werd het boek ‘Lieshout en Mariahout in oude foto’s deel 3’ middels een PowerPoint presentatie gepresenteerd door de makers van dit boek: Henny Bevers en Nelly de Groot. Burgemeester Frank van der Meijden ontving het eerste exemplaar van het boek en de beide samenstellers van het boek ontvingen het tweede en derde exemplaar. Burgemeester Van der Meijden had veel lof voor het werk van de heemkundekring en overhandigde een felicitatie die vergezeld ging van een ‘gesloten couvert’ wat dankbaar werd aanvaard door de voorzitter. 

Hierna werd de vergadering besloten en kon het echte feest beginnen met muziek van ’n Bietje Brabants. Nog lang werd er gezellig op z’n Brabants gebuurt door de aanwezigen. Rond de klok van 17.00 uur werd de middag met een voldaan gevoel afgesloten. Het boek is nog te koop op dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur en op woensdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur. De tentoonstelling van Martien Coppens is nog de hele maand oktober te bezichtigen in het Dorpshuis. Alle tentoongestelde stukken werden geschonken door Joep Coppens, de zoon van Martien. In de heemkamer is tijdens openingstijden nog veel meer te bewonderen van de verkregen schenking.