Afbeelding

PIT-controles in Laarbeek

Algemeen

Laarbeek - Het Peelland Interventieteam (PIT) heeft op donderdag 10 november controles uitgevoerd op verschillende locaties in gemeente Laarbeek waaronder woningen en bedrijven in Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout. Uit deze controles zijn verschillende misstanden geconstateerd. ,,Wanneer we signalen hebben dat op een locatie mogelijk zaken spelen die in strijd zijn met de wetgeving, dan nemen we een kijkje om met eigen ogen te zien wat er gebeurt”, licht burgemeester Frank van der Meijden de actie toe. “Ook blijf ik inwoners oproepen om mogelijke misstanden te melden.”

Het PIT heeft op meerdere locaties milieuovertredingen geconstateerd: opslag van gasflessen, opslag van gevaarlijke stoffen niet op orde en opslag van autowrakken op onverharde ondergrond. Daarnaast blijkt dat vaak niet wordt voldaan aan de meldplicht Activiteitenbesluit of dat het ontbreekt aan een milieuvergunning. Sommige ondernemers vergeten dat zij een milieuvergunning of een meldplicht hebben voor het verrichten van zijn of haar bedrijfsactiviteiten. 

Bedrijfswoning
In een bedrijf bleek er sprake te zijn van een bovenwoning waar de brandveiligheid niet op orde was. De veiligheid en welzijn van mensen staat voorop. Hierdoor heeft de gemeente zogeheten bestuursdwang toegepast waardoor de huurder (bewoner) direct de overtreding moet herstellen. In dit geval zijn op meerdere plekken in de bovenwoning rookmelders geplaatst. Naast de brandveiligheid was er sprake van adresfraude en strijdigheid van het bestemmingsplan.

Verdachte situaties melden
Inwoners kunnen overlastsituaties en verdachte situaties doorgeven aan het Peelland Interventie Team (PIT). Dit kan anoniem op telefoonnummer 0492-587903 of per e-mail info@pitteam.nl. Tips worden vertrouwelijk behandeld. Inwoners kunnen ook anoniem contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Anonieme meldingen komen rechtstreeks bij de gemeente terecht en kunnen gebruikt worden voor onderzoek of een controle door het Peelland Interventie Team.