Afbeelding

Stichting Seniorenraad Laarbeek bespreekt belangrijke onderwerpen

Algemeen

Laarbeek - De Seniorenraad Laarbeek is begin 2000 tot stand gekomen in samenwerking met de vier KBO-verenigingen van Laarbeek: Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout. De Stichting Seniorenraad fungeert tevens als KBO Kring Laarbeek. 

Het bestuur heeft de afgelopen maanden niet stil gezeten en is regelmatig bij elkaar gekomen om allerlei belangrijke onderwerpen te bespreken. Zo was Stan Hendriks, buurtsportcoach en verbonden aan Laarbeek Actief (en daarmee ook aan Vitaal Laarbeek) uitgenodigd voor het project ‘Doortrappen’ dat inmiddels landelijk is uitgerold en dat de Seniorenraad ook graag ziet in Laarbeek. Iedereen wil toch veilig kunnen blijven fietsen?

Ook de Dag van de Ouderen is geëvalueerd, was er een afvaardiging bij de Algemene Ledenvergadering van KBO Brabant, wordt de opfriscursus voor automobilisten weer opgestart en vond er een overleg plaats met de gemeente. Daarin was bijvoorbeeld aandacht voor de openbare toiletten in de gemeente: er wordt meer bekendheid aan gegeven en er wordt gekeken naar uitbreiding, wellicht op het Piet van Thielplein. Ook de ontwikkeling van Franciscushof had de aandacht: daar wordt een klankbordgroep voor opgezet. Omdat de Seniorenraad ook graag direct bij ‘Wonen’ betrokken wil zijn, wordt er gekeken of er aangeschoven kan worden bij het overleg wat daarover met wethouder Van den Berkmortel en de vier dorpsraden gaat plaatsvinden. Afgesproken in het overleg met de gemeente is ook dat het proces wordt bekeken van de cliëntondersteuning, ouderenadviseurs en activerend huisbezoek. Verloopt dit wel zoals het zou moeten? 

Het was een zeer constructief overleg, maar vanwege de personeelsbezetting op dit moment kon wethouder Slaets helaas geen tijdspad geven voor de verschillende onderwerpen. De Seniorenraad houdt uiteraard de vinger aan de pols! En om af te sluiten nog een goed bericht: er is een nieuwe secretaris te begroeten in de persoon van Ger Wunderink. Hopelijk voelt hij zich snel thuis bij de Seniorenraad. Hij is in elk geval van harte welkom.