Afbeelding

Column Rudy: Kunst-skiën!

Algemeen Column

Na vorige maand wél de deadline te hebben gehaald, maar het openen van de column niet lukte, ben ik nu gretig om mijn schrijven gepubliceerd te krijgen. We zijn weer voor een jaar de uitdaging aangegaan en er zullen dan ook weer 12 columns de revue gaan passeren. De ene keer doet het je wat, een andere keer wat minder of helemaal niks. De vorige column ging over het ‘ballen tonen’, in de kwestie van het dragen van een alleszeggende aanvoerdersband, waar onze aanvoerder op het WK géén ballen voor had, terwijl hij het altijd wél graag wil verwoorden in de media...kans gemist zou ik zeggen. Maar een ander kan daar weer een andere mening op nahouden, genoeg over te zeggen en na te praten dus.

Maar daar ging de column vorige maand over en niet gepubliceerd, dus geen discussie hierover! Waar we het wel over moeten hebben, zijn die decadente vakanties in de winter in het bergachtige Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland, daar waar geskied kan worden en waar ge-aprés-skied kan worden. Nou...deze weken was het mooi hommeles daar in de Alpen. Het was er groen, groen en de laatste dag nóg groener. Lente-achtige taferelen, te hoge temperaturen zijn ons deel geworden daar, maar hebben we een momentje geklaagd? Nee, natuurlijk niet! Je bent op vakantie, omringd door jouw familie, genoeg te eten en te drinken en volop gezelligheid. Dan ga je niet klagen dat je minder fijn kunt skiën en je hogerop de pistes moet bezoeken. Maar ook dáár was de sneeuw slecht en ijzig en was het hard werken op de piste. Klagen dan maar? Nee, natuurlijk niet. Je komt wel om te skiën, maar de entourage is vele malen belangrijker! De kids gaan het hogerop zoeken, jij past voor het werken in de sneeuw op hoger liggend gebied en samen met je vrouw zoek je het gezelschap op van jouw kleinkinderen, die alles, maar dan ook alles leuk vinden wat je doet; van spelletjes spelen, wandelen, gezellig picknicken, sneeuw rapen en gooien, wat skiën, wat sleeën, op tijd eten en drinken en af en toe een dutje! En jij geniet dan zelf dubbel en dwars, als je die blije gezichtjes ziet, de gesprekjes die je voert en noem maar op.

Nee, laat het kunst-skiën, op een beetje sneeuw met veel groen ertussen, maar over aan die jongeren. Papa/opa doet het wel weer als het ‘weer’ het weer toelaat en de sneeuw weer vers en wit is én er voldoende gevallen is! Dan is er ook geen kans op al die blessures, die je nu ziet aan knieën, enkels en diverse breuken over en weer. Je bent dan wél vroeg thuis met zo’n gipsvlucht, maar laten we dan maar een paar uur langer rijden en ‘heel’ thuiskomen. Genoten van elkaars gezelligheid en de rust die de omgeving uitstraalt...voorwaar een perfecte start van het nieuwe jaar! Iedereen het allerbeste toegewenst!