Een tweede plaats voor Annemarie Rechters en een derde plaats voor Gert Jan van Sluijs. Wie deze opdracht heeft gewonnen, zie je in de video hieronder.
Een tweede plaats voor Annemarie Rechters en een derde plaats voor Gert Jan van Sluijs. Wie deze opdracht heeft gewonnen, zie je in de video hieronder.

Afvallers en winnaar ronde 2 Het Perfecte Plaatje Laarbeek

Algemeen Foto/Video Het Perfecte Plaatje Laarbeek

Laarbeek - De beoordeling van de tweede ronde van Het Perfecte Plaatje Laarbeek was een lastige klus voor juryleden Joost Duppen en Liesbeth van Boxtel. De 18 overgebleven deelnemers hadden een week lang de tijd voor de opdracht: ‘Maak een CD/LP hoes’. De strijdende fotografen stelden niet teleur. De jury werd overspoeld met prachtige, creatieve inzendingen en hadden alle moeite met de beoordeling.

Voor deze opdracht hadden de juryleden speciaal de hulp ingeschakeld van Bob van der Staak, eigenaar van Bob’s Vinyl in Aarle-Rixtel. Als gastjurylid en absolute kenner van vele CD/LP-hoezen was hij deze ronde mede verantwoordelijk voor de beoordeling. 


Van Boudewijn de Groot tot Metallica
De kandidaten werden uitgedaagd om een CD/LP hoes van een van hun favoriete liedjes te maken. De foto mocht bewerkt worden met bijvoorbeeld tekst, maar dat was geen must. Het creatieve brein werd na de uitleg van de opdracht geactiveerd en dat resulteerde in veel mooie platen. Zo is er invulling gegeven aan bijvoorbeeld nummers van Boudewijn de Groot, David Bowie, de 3Js, Robbie Williams, Within Temptation, Metallica en nog veel meer artiesten.


De foto van Annemarie Rechters kreeg de tweede hoogste beoordeling - Foto: Annemarie Rechters

Overtuigende winnaar
Twee van de drie juryleden gaven, afzonderlijk van elkaar, de hoogste beoordeling aan de creatie van een van de deelnemers. Wie dat is, zie je in de video hierboven. De jury heeft ook lovende woorden voor o.a. Annemarie Rechters en Gert Jan van Sluijs. Zij eindigden respectievelijk op een tweede en derde plaats deze ronde. Dat er veel mooie foto’s zijn gemaakt blijkt ook uit de beoordeling. Het verschil tussen de nummers 2 tot en met 5 is minimaal.

Een van de afvallers is Eline van de Wijdeven, zij stapte vrijwillig uit de wedstrijd. Wie de andere afvaller is en welke resultaten er zijn behaald zie je in de video.


De foto van Gert Jan van Sluijs was goed voor een mooie derde plaats - Foto: Gert Jan van Sluijs